ALMERE - Ruim 350 leerlingen van het Arte College, het Baken Stad College, het Oostvaarders College en PrO Almere hebben sinds januari deelgenomen aan verschillende muziekeducatieprojecten. De eindpresentaties zullen te zien zijn tijdens het festival Who’s Next op 8 en 9 april 2019 in Kunstlinie Almere Flevoland.

Onder begeleiding van ervaren workshopleiders en professionele muziekensembles hebben de leerlingen kennis gemaakt met klassieke muziek. In de projecten Dans, Koor, Muziektheater en Leerorkest is muziek gemaakt aan de hand van het verhaal van Romeo en Julia.

Leerlingen geven hun eigen invulling
Tijdens Festival Who’s Next 2019 staat het thema ‘Express Yourself’ centraal: een uitnodiging aan de leerlingen om zichzelf op een persoonlijke manier te laten zien en horen. Tijdens de repetities mochten ze hun eigen invulling geven aan de stukken.

Het programma van 8 en 9 april
Het programma bestaat uit verschillende onderdelen, verspreid over twee dagen. Elke dag staat een andere discipline centraal. Op maandag is dat Muziektheater en Koor, op dinsdag het Leerorkest en Dans. Naast de optredens is er ook een randprogramma met jonge musici die optredens geven in de City Lounge van KAF.

Meer informatie over het programma is te vinden op de website van Who's Next: www.whos-next.nl. Tickets zijn verkrijgbaar via KAF.