DRONTEN - In Flevoland zorgt een brede provinciale samenwerking ervoor dat ieder kind in de provincie goed cultuuronderwijs kan krijgen. Alle basisscholen in Noordoostpolder, Urk, Lelystad, Dronten en Zeewolde kunnen namelijk meedoen aan CultuurPlus. Dit is het Flevolandse programma binnen de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024. Hiermee kunnen de scholen een extra impuls geven aan hun cultuureducatie.

Binnenkort start de inschrijving voor het nieuwe schooljaar. Om dit moment te markeren, tekenden de bestuurders van de culturele instellingen, samen met de wethouders van de vijf deelnemende gemeenten en de gedeputeerde kunst en cultuur van provincie Flevoland voor inspirerend cultuuronderwijs op Flevolandse basisscholen. Ton van Amerongen, wethouder kunst en cultuur ging op bezoek bij Johan Boonekamp in De Meerpaal en vertelde dat gemeente Dronten ontzettend blij is met CultuurPlus: “Het is een plus op cultuureducatie. Dit draagt bij aan de eigen ontwikkeling en zelfuiting van de leerlingen in Dronten.”

Goed cultuuronderwijs

Gedeputeerde kunst en cultuur Michiel Rijsberman sluit af door zijn trots uit te spreken over de samenwerking: “Het is fantastisch dat Flevolandse kinderen op deze manier de mogelijkheid krijgen om goed cultuuronderwijs te krijgen. Dat is belangrijk voor hun creatieve vaardigheden en het vormen van hun eigen identiteit.” CultuurPlus is ontwikkeld door FleCk, De Meerpaal in Dronten, Cultuurbedrijf Noordoostpolder, Kubus in Lelystad en Verbeelding&Co in Zeewolde en Theatergezelschap BonteHond. Het Flevolandse programma wordt mogelijk gemaakt door subsidie van provincie Flevoland en Fonds voor Cultuurparticipatie.

Meer informatie vind je op www.cultuureducatieflevoland.nl/cultuurplus