Het zelfstandig ondernemerschap brengt de nodige voordelen met zich mee, maar er zitten ook risico’s aan. Zo kan je bedrijf in Almere bijvoorbeeld schade oplopen door brand, water of een inbraak. Omdat de kosten voor het verhelpen van deze schade hoog uit kunnen vallen, zit je er ongetwijfeld niet op te wachten om dit zelf te vergoeden. Gelukkig hoeft dit ook niet, want er zijn verzekeringen waarmee jij je bedrijf kunt beschermen. Een inventarisverzekering is hier een goed voorbeeld van. Wij vertellen je hier wat het belang van deze verzekering is voor ondernemers in de regio Almere.


Wat dekt een inventarisverzekering precies?

Als jij je bedrijf runt vanuit een bedrijfspand in de regio Almere, heb je ook een inventaris. Dit is de verzamelnaam voor alle spullen van je bedrijf die niet voor verkoop bestemd zijn, zoals de meubels, elektrische apparaten en machines. Afzonderlijk zijn deze spullen misschien niet bijzonder veel geld waard, maar gezamenlijk vertegenwoordigen ze een behoorlijke waarde. Vandaar dat het verstandig is om je inventaris te verzekeren. Een inventarisverzekering afsluiten is dan een goede keuze.

Ondernemers die een inventarisverzekering – ook wel goederenverzekering genoemd – hebben, hoeven zich geen zorgen te maken over schade aan de inventaris door brand, diefstal, inbraak en vandalisme. Ook schade door water dat via de kelder of begane grond binnenkomt, is verzekerd, evenals schade aan spullen van anderen. Schade tijdens transport, schade door een overstroming van bijvoorbeeld een rivier of schade door computervirussen of cyberaanvallen vallen vaak niet binnen de dekking van een inventarisverzekering.

Je bedrijf ligt niet lang stil

Brand, water en diefstal kunnen financiële schade veroorzaken aan de inventaris van je bedrijf. Als dit er ook voor zorgt dat je bedrijf stil komt te liggen, zijn de gevolgen waarschijnlijk nog vele malen groter. Er komt dan mogelijk langere tijd geen geld binnen en dat kan problemen veroorzaken. Daarom wil jij je bedrijf waarschijnlijk zo snel mogelijk weer opstarten. Een inventarisverzekering maakt dit mogelijk. Je kunt schade snel (laten) herstellen en je kunt aanspraak maken op financiële middelen om je te helpen je bedrijf weer op te starten. Hierdoor ligt je bedrijf niet lang stil.

Hoe zit het met de voorraad?

Verkoop je spullen? Dan is de kans groot dat er een voorraad opgeslagen ligt in je bedrijfspand. Er zijn ondernemers die denken dat schade aan hun voorraad ook verzekerd is met een inventaris en goederen verzekering, maar dat is niet het geval. Zoals je eerder in deze tekst al kon lezen, dekt deze verzekering uitsluitend schade aan spullen die niet voor verkoop bestemd zijn. Wil je ook de voorraad van je bedrijf verzekeren? Dan heb je een voorraadverzekering nodig. Schade aan en diefstal van spullen die voor verkoop bestemd zijn en in je bedrijfspand aanwezig zijn, zijn dan ook verzekerd.

Sluit een inventarisverzekering af

Als je nog geen inventarisverzekering hebt, zie je inmiddels hopelijk in dat deze verzekering wel degelijk een meerwaarde kan zijn voor je bedrijf. Wacht in dat geval niet te lang met het afsluiten. Gelukkig kun je direct in actie komen, want bij veel verzekeraars vraag je tegenwoordig online een inventarisverzekering aan. Er zijn bovendien verzekeraars die ook nog aanvullende verzekeringen aanbieden. Zo kun je soms elektronische apparaten meeverzekeren die je onderweg gebruikt, zoals laptops, pinautomaten en navigatiesystemen. Je betaalt dan weliswaar een hogere premie, maar de inventaris van je bedrijf is ook beter verzekerd.