ALMERE - Kinderboerderij den Uylpark, één van de locaties van Stichting Stad & Natuur Almere, is een plek voor iedereen. Daarom gaan wij op 9 maart van 12.00-16.00 uur tijdens NL Doet aan de slag met het realiseren van een buitenontmoetingsruimte. Hiervoor zijn we op zoek naar helpende handjes!

Deze dag worden er bankjes in elkaar gezet in een voormalige wei langs het water. De bankjes worden gemaakt van Almeers hout uit het bos op Stadslandgoed de Kemphaan. Een aantal bomen zijn tijdens de heftige storm van 18 januari omgevallen. Één van de bomen bleek uitermate geschikt voor het maken van bankjes. Vooraf wordt de boomstam gezaagd en voorbereidt door Groen en Meer zodat we tijdens NL Doet gelijk aan de slag kunnen met medewerkers, vrijwilligers en buurtbewoners om de bankjes in elkaar te zetten.

Daarnaast wordt er een begin gemaakt met het aanleggen van een moestuin op het terrein van de kinderboerderij. Op het terrein van de kinderboerderij wil Stad & Natuur ook laten zien waar eten vandaan komt en hoe het groeit. Gezond eten is één van de speerpunten van Stad & Natuur.

Naast deze leuke NL Doet klus is Kinderboerderij den Uylpark op zoek naar vrijwilligers die ondersteunen bij het openstellen van de kinderboerderij, helpen met het voeren van de dieren en actief zijn tijdens verschillende activiteiten en evenementen zoals het jaarlijkse lentefeest. Wij zijn dus op zoek naar jou! Wil je meer informatie over vrijwilligerswerk bij Stad & Natuur of aanmelden voor deze klus? Kijk dan op www.stadennatuur.nl.