ALMERE - Wanneer heb jij de bekleding van je bank, je eetkamerstoelen of bijvoorbeeld de fauteuil voor het laatst grondig gereinigd? Veel huishoudens onderschatten het belang van periodiek de bekleding van bijvoorbeeld een bank reinigen in Almere. Onderzoeken tonen aan dat bacteriën zich ophopen in zowel de bekleding van het meubilair, als bijvoorbeeld in een los kleedje wat je over de bank hebt hangen. Het is geen fris idee dat er in jouw woning sprake is van een ophoping van bacteriën. Ze kunnen je weerstand en daarmee je gezondheid aantasten. In dit artikel lees je meer over het belang van het periodiek grondig reinigen van je interieur.


Het wordt huishoudens in Almere aangeraden het interieur periodiek grondig te laten reinigen. Dit biedt verschillende voordelen ten opzichte van het gebruik van je eigen stofzuiger en schoonmaakmiddelen. Op professionele wijze een bank laten reinigen maakt bijvoorbeeld dat zelfs het vuil wat inmiddels diep in de bekleding van het meubelstuk getrokken is, vaak nog verwijderd kan worden. Zo zorg je niet alleen dat de opgehoopte bacteriën worden verdreven, maar ook dat de bank zijn frisse uitstraling terug krijgt. Particulieren beschikken over het algemeen niet over de benodigde hulpmiddelen om zo’n professionele reiniging zelf uit te kunnen voeren.

Door de bekleding van je meubels in huis periodiek grondig te laten reinigen zorg je er niet alleen voor dat vlekken als sneeuw voor de zon verdwijnen, ook ga je een onnodig snelle slijtage van het materiaal tegen. Kleine vuildeeltjes die in de haren van de bekleding achterblijven, schuren over de bekleding heen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zanddeeltjes; je ontkomt er haast niet aan dat deze tussen de haren van je bekleding terechtkomen. Het maakt dat het bankstel of een stoel sneller vervangen moet worden. Alternatief is het periodiek vervangen van de bekleding. Een duurzaam alternatief voor het opnieuw kopen van een meubel.

Nadat het meubelstuk grondig gereinigd is, wordt deze voorzien van een beschermende toplaag. Dit noemt men ook wel het impregneren van het meubelstuk. Met deze toplaag voorkom je dat meubels al snel opnieuw vuil worden. Mocht je onverhoopt toch iets op de bekleding van het meubelstuk laten vallen, dan is de bekleding dankzij het impregneermiddel makkelijker schoon te krijgen met een doek. De toplaag helpt de bekleding daarnaast te beschermen tegen een snelle slijtage; een duurzame investering in je interieur. Houd er rekening mee, dat deze beschermende laag door de tijd heen zal slijten. Het maakt het noodzakelijk de grondige reiniging eens in de zoveel tijd te herhalen. Laat je over de frequentie hiervan adviseren door een aanbieder van deze meubelreinigingen.