ALMERE - De Vrijheidscolleges komen naar Almere! Vanaf heden zijn plaatsen te reserveren. In de aanloop naar 5 mei worden in Almere 3 Vrijheidscolleges gegeven. Charles Groenhuijsen, Ronald Giphart en Özcan Akyol, zullen in Almere spreken en zich laten inspireren door de ‘Four Freedoms’ die de Amerikaanse President Franklin D. Roosevelt in 1941 formuleerde: vrijheid van meningsuiting, vrijheid van religie, vrijwaring van gebrek en vrijwaring van angst.

Charles Groenhuijsen is journalist, schrijver, spreker en dagvoorzitter.
Hij werkte 25 jaar bij de NOS als correspondent in Washington en presentator voor NOVA. Hij schreef in totaal 10 boeken over Amerikaanse en Nederlandse politiek.

Schrijver Ronald Giphart heeft sinds zijn beroemde debuut ‘Ik ook van jou’ (1992) een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Zijn boeken staan met een miljoen exemplaren in boekenkasten over het hele land.

Özcan Akyol is een Nederlandse schrijver en columnist. Hij wordt soms ‘Eus’ genoemd naar het hoofdpersonage uit zijn gelijknamige succesvolle debuut uit 2012. Naast zijn literaire werk is hij vaste columnist van het Algemeen Dagblad, VARAgids, Nieuwe Revu, Helden en diverse regionale dagbladen.

De vrijheidscolleges zullen op de volgende locaties gehouden worden:

  • 4 april De Nieuwe Bibliotheek Almere - Özcan Akyol
  • 11 april Hogeschool Windesheim Flevoland - Ronald Giphart
  • 5 mei festivalterrein Esplanade - Charles Groenhuijsen

De vrijheidscolleges worden georganiseerd door Stichting Vrijheidscolleges en in Almere mogelijk gemaakt door Hogeschool Windesheim Flevoland, De Nieuwe Bibliotheek en de Stichting Bevrijdingsfestival Flevoland.

Voor meer informatie en tickets klik hier.