ALMERE - Almere City FC O21 is enkele weken geleden kampioen geworden in de Eredivisie. Na een fantastisch Eredivisie-seizoen kon enkel worden geconcludeerd dat het team terecht alle leeftijdsgenoten achter zich heeft gelaten. De jonge spelers hebben echt met vuurwerk laten zien de afgelopen maanden. Iets waar de meeste voetballiefhebbers en Almere City fans van hebben genoten. Bovendien doet dit ons al een beetje speculeren over de toekomst voor Almere City zelf. Met zulke goede jonge spelers onder de éénentwintig moet dit er toch wel rooskleurig uit gaan zien?

Na het bloedstollende Eredivisie-seizoen begon de openingsdag van de voorjaarscompetitie met een wedstrijd tussen FC Groningen en Almere City FC O21. Liefhebbers keken enorm naar de wedstrijd uit. De twee ploegen hebben namelijk fel gestreden om de titel in de Eredivisie. In competitieverband kon Almere City niet op tegen FC Groningen. Althans niet in de Eredivisie-competitie. Het was dan ook spannend wat de ploeg van Hedwiges Maduro dit keer zou doen. Nu de ploegen elkaar weer zouden treffen, wilde Almere City er duidelijk alles aan doen om te bewijzen dat zij zichzelf met recht kampioen kunnen noemen in de Eredivisie. En dat is gelukt! Ze verslaan hun leeftijdsgenoten van FC Groningen in eigen huis met 4-3.

Mooi voetbal
Liefhebbers waren enthousiast over de afgelopen wedstrijd. Het jeugdteam heeft al meerdere keren bewezen dat het met recht een hoge positie in voetballand heeft weten te bemachtigen. Ook nu – tegen een zeer waardige tegenstander – lieten ze zich na een kleine tegenvaller aan het begin van de wedstrijd moeiteloos terug om dus uiteindelijk de winst te grijpen. Na een 0-2 achterstand wisten ze zich nog voor de rust terug te schoppen in de wedstrijd.

In de tweede helft was het dan echt smullen geblazen. Het team kwam met veel vertrouwen het veld op en liet niemand teleurstellen. Als echte kampioenen namen ze het veld over en binnen een kwartier hadden ze de leiding te pakken.

Toch was het geen gemakkelijke wedstrijd. FC Groningen liet zich niet zomaar wegspelen en vlak voor het eindsignaal werd het nog even héél spannend tijdens de wedstrijd. Diep in de blessuretijd leek het er namelijk nog even op dat het gelijkspel zou worden. Thom van Bergen schoot de bal in het doel waarmee het kort nagelbijten was voor iedereen. Tot opluchting van Almere City bleek hun angst gelukkig niet gegrond en werd de vlag opgestoken voor buitenspel.

Steeds meer gegokt op jeugdwedstrijden
Opvallend is dat gokken op voetbal sinds de legalisatie ook populairder is geworden als het gaat om de jeugdwedstrijden. Dit laat ook weer zien wat een goed voetbal er wordt getoond. Alleen op die manier zou het immers de interesse wekken van voetballiefhebbers én bookmakers. Gokjes konden al worden gewaagd op Bet365 en het voor liefhebbers alleen nog maar wachten tot ook Unibet een licentie verkrijgt en hier ook de nodige weddenschappen kunnen worden gelegd. Fijn voor de liefhebbers van Almere City en Almere City FC O21, want dit geeft natuurlijk ook direct meer dimensie aan iedere wedstrijd.