ALMERE - De Nederlandse voetbalclub is pas opgericht in 2001. Binnen vier jaar hebben ze zich naar betaald voetbal gespeeld. Doordat de club onderdeel was van Omniworld speelde ze onder de naam FC Omniworld. Dit is na het seizoen van 2009/2010 veranderd. Almere City FC speelt op dit moment in de Keuken Kampioen Divisie en staat onder leiding van Alex Pastoor. Lees hier alles over het laatste Almere City voetbal nieuws, de geschiedenis van de club en nog veel meer.

Oorsprong van Almere City

In 1954 begint het bij BVC Amsterdam. In 20 jaar tijd fuseert de club met DWS, De Volewijckers en Blauw Wit. De naam veranderd naar FC Amsterdam. De supportersvereniging van BVC mist iets en besluit om een eigen vereniging op te richten, genaamd De Zwarte Schapen. Via een investeerder wist de club op het een na hoogste amateurniveau te komen, maar dit stopte toen de investeerder vertrok. Na het royement van de KNVB besloot de club uit Amsterdam te verhuizen.

FC Omniworld

De gemeente Almere had rond het jaar 1996 grote plannen voor de stad. Er moesten meer topsporten beoefend worden in de stad zoals basketbal, voetbal en volleybal. Het doel was het oprichten van een Betaald Voetbal Organisatie. Het oprichten van de stichting Omniworld Sport & Marketing was een eerste stap in de goede richting. Het sportcomplex werd door verschillende verenigingen gebruikt.

Na de verkiezingen in de stad kwam Leefbaar Almere uit als de grootste raadsfractie. Zij waren fel tegen het oprichten van betaald voetbal met gemeenschapsgeld. En dus stond FC Omniworld er alleen voor. In 2004 werd een aanvraag gedaan voor een proflicentie bij de KNVB, maar het lukte niet om aan de voorwaarden te voldoen. Een jaar later is dit wel gelukt.

Een nieuw begin

De sportieve resultaten van FC Omniworld waren zeer teleurstellend en dus besloot de club een nieuwe weg in te slaan. In het seizoen van 2010/11 werd de naam veranderd naar Almere City FC. De start in de Keuken Kampioen Divisie verliep moeizaam. Almere City zou degraderen uit de Eerste Divisie, maar doordat RBC Roosendaal failliet ging, gunde de KNVB Almere City de plek.

Promoveren naar de Eredivisie

Almere City is een aantal keer heel dichtbij geweest. In het seizoen van 2017/18 heeft de club de play-offs bereikt. Ze versloegen MVV Maastricht en moesten het in de halve finale opnemen tegen Roda JC. Ook daar werd gewonnen. De laatste tegenstander was De Graafschap. Laatstgenoemde heeft het tweeluik echter gewonnen en dus bleef Almere City in de Keuken Kampioen Divisie.

Het Almere City van nu

De ploeg komt nog steeds uit in de Eerste Divisie van Nederland en staat op een indrukwekkende 3e plek. Met 52 punten is de aansluiting met de top 2 nihil, maar een play-off ticket lijkt er zeker in te zitten. Dit zou de eerste poging zijn tot het terugkeren naar de Eredivisie sinds de pandemie. Toen kreeg Almere City ook een kans, maar werd er weer verloren in de play-offs voor de Eredivisie.