ALMERE - Het verbouwen van een huis of het vernieuwen van een tuin brengt puin en tuinafval met zich mee. Daar is een oplossing voor nodig. Het heen en weer rijden naar de afvalstraat in de gemeente kost veel tijd en vaak ook geld. Bovendien zijn al die korte ritten niet bevorderlijk voor het milieu. Daarnaast komen er bij een verbouwing doorgaans verschillende soorten afval vrij, zoals hout, dakleer en steenpuin. Een milieuvriendelijke manier om van al het afval af te komen, is het huren van een recyclebak. Dit is een praktische en duurzame manier die tijd bespaart en minder belastend is voor het milieu.


Onderscheid in afval en containers

Bij het huren van een recyclebak, zoals bij een container huren in Hilversum is het mogelijk om onderscheid te maken in het soort afval. Door rekening te houden met type afval dat voor afvoer in aanmerking komt, draag je een steentje bij aan een beter milieu. Het afval wordt namelijk al bij de bron gescheiden. Zo is het voor een verbouwing mogelijk om een recyclebak te huren voor hout en voor steenpuin. Er is een verder onderscheid te maken tussen het huren van containers voor grofvuil, dakleer, groenafval en grondafval.

Waarom duurzaam afval scheiden?

Het scheiden van afval bij de bron zorgt ervoor dat er afzonderlijke afvalstromen ontstaan. De afvalstromen die voor hergebruik in aanmerking komen, zijn gemakkelijker te sorteren. Indien al het puin en afval bij elkaar wordt afgevoerd, kost dit veel meer tijd. Het is bovendien veel goedkoper om afzonderlijk een afvalbak voor puin en houtafval te huren dan een container waar alles door elkaar komt te liggen. Bij het gemengd afvoeren van afval dient er naderhand nog een uitgebreid sorteerproces te volgen. Dit vereist extra handelingen en is meer belastend voor het milieu.

Afval afvoeren? Huur een container en draag bij duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk thema in de maatschappij. Niet alleen bij bedrijven en organisaties, maar eveneens in toenemende mate bij particulieren. Er is op een efficiënte, snelle en voordelige manier een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Dit kan door voor de afvoer van afval een container te huren met als einddoel het recyclen van het afval. Op deze manier is de impact op het milieu te minimaliseren en kom je voordelig van je afval af. Daarbij is het ideaal als je profiteert van extra gemak om een afvalcontainer leeg te laten bezorgen en gevuld weer op te laten halen, zoals met een container huren in Almere mogelijk is.