ALMERE - Afval bestaat niet! Als we het goed verwerken, krijg je weer grondstof wat je voor nieuwe producten kunt (her)gebruiken. Van 2 februari tot en met 9 februari wordt er tijdens de week van de Circulaire Economie extra aandacht aan besteed. De aftrap is op 2 februari bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders tijdens World Wetlands Day: een dag vol activiteiten die in het teken staan van het moeras én duurzaamheid. Een op het eerste oog niet zo voor de hand liggende combinatie, maar het moeras biedt tal van circulaire mogelijkheden.Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders kijkt uit op een enorm moerasgebied: De Oostvaardersplassen. Tijdens World Wetlands Day op 2 februari wordt er extra aandacht besteed aan dit bijzondere gebied en de mogelijkheden van het moeras. Zo kun je bijvoorbeeld op moerassafari naar het Natura2000 gebied en een eigen mini-moeras-ecosysteem maken voor thuis, er is een expositie van materialen gemaakt van Almeerse waterplanten en lichtgevende planten maar er kunnen bijvoorbeeld ook algen geproefd worden in een speciale algen-bar. Het evenement start om 13:00 uur en is gratis te bezoeken. Voor sommige activiteiten (zoals de excursies en de workshops) wordt een bijdrage gevraagd, deze activiteiten kunnen van te voren online worden gereserveerd via www.stadennatuur.nl.

Ook in de rest van de week worden er verschillende activiteiten rondom het thema Circulaire Economie georganiseerd. Stad & Natuur laat op zaterdag 8 februari van 10:00 tot 17:00 in het Upcyclecentrum zien hoe je plastic een tweede leven geeft tijdens het Steiger Festival. Er kunnen dan eigenzinnige en kleurige hoeden en kostuums gemaakt worden uit plastic afval, waar je ook mee op de foto kunt gaan! Wil je langskomen? Kijk dan thuis wat je zelf aan plastic afval, oud speelgoed, etc mee kunt nemen om in je kostuum te verwerken!

Of kom op woensdag 5 februari van 14:00 tot 16:00 naar Kinderboerderij den Uylpark om samen afval te prikken in het Den Uylpark en in Stedenwijk. Stroop de mouwen op en maak samen met Stad & Natuur de stad schoon. Van het afval dat opgeraapt wordt, wordt een mooi kunstwerk gemaakt en deelname aan deze activiteit is gratis.
Op donderdag 6 februari van 14.00-16.00 uur mogen alle kinderen meedoen met het prikken van afval bij Kinderboerderij de Beestenbende in Almere Buiten. Dus steek ook hier je handen uit de mouwen en maak met Stad & Natuur het Polderpark en de Bouwmeesterbuurt schoon. Van dit afval wordt eveneens een mooi kunstwerk gewerkt en deelname is hier gratis.