NEDERLAND - Bevrijdingsdag dag wordt dit jaar anders dan anders gevierd. Namelijk: thuis. Maar dat betekent niet dat we deze dag ongemerkt voorbij laten gaan. Sta stil bij de bevrijding van ons land 75 jaar geleden en maak er een bijzondere dag van.


Er mogen op 5 mei 2020 in het hele land, vanwege de coronacrisis, geen evenementen zoals bevrijdingsfestivals of vrijheidsmaaltijden, vrijmarkten, optredens of andere vormen van samenkomsten worden georganiseerd, ook niet voor kinderen. Ook spontane buurt- of straatborrels zijn niet toegestaan.

Evenementen zijn tot 1 september 2020 door het kabinet verboden. Daarnaast geldt dat iedereen zich moet houden aan de coronamaatregelen: alleen samen krijgen we corona onder controle, ook op Bevrijdingsdag. Dus blijf thuis, vermijd drukke plekken zoals parken en pleinen, ga alleen het huis uit om noodzakelijke boodschappen te doen of een ommetje in de buurt te maken. Houd altijd 1,5 meter afstand. En was thuis weer uw handen. Wie verkouden is of koorts heeft blijft natuurlijk sowieso thuis.

Hang de vlag uit!
Het is in 2020 precies 75 jaar geleden is dat ons land werd bevrijd. Hang de vlag uit! Kijk voor de vlaginstructie op vlagprotocol 5 mei. Op 5 mei kunt u genieten van livestreams van thuisoptreden en van speciale programma’s op televisie.

Verder zal op diverse plaatsen het bevrijdingsvuur worden ontstoken en heeft uw gemeente of het Nationaal Comité 4 en 5 mei op hun websites diverse tips om er een bijzondere Bevrijdingsdag van te maken.