KOEDIJK - Eind september 2020 wordt Natuurbegraafplaats Geestmerloo feestelijk geopend. De eerste natuurbegraafplaats in Noord-Holland en deze wordt bij Alkmaar gerealiseerd. Natuurbegraven is een manier om het lichaam terug te geven aan de natuur. Steeds meer mensen kiezen hiervoor. Op dinsdag 22 september organiseert Dunweg een bijeenkomst over Natuurbegraafplaats Geestmerloo.

Wat is natuurbegraven?
Bij natuurbegraven gaat een graf op in de natuur. Het graf is eeuwigdurend en wordt dus niet geruimd. Een mooie manier om het lichaam terug te geven aan de natuur. Respect voor de overledene gaat hand in hand met respect voor natuur en milieu. Dat is waarom steeds meer mensen kiezen voor begraven in de natuur.

• Wat is een natuurbegraafplaats?
• Wat zijn de mogelijkheden bij natuurbegraven?
• Wat kost een graf?

Dit zijn zomaar wat vragen waar wij u tijdens deze avond graag antwoord op geven.

De afgelopen jaren is Alexander van der Pijl, directeur Dunweg Uitvaartzorg, druk bezig geweest om Geestmerloo van de grond te krijgen. Hoewel we ons laatste afscheid natuurlijk nog ver voor ons uit willen schuiven, blijkt in de praktijk dat het mensen wél veel gemoedsrust geeft om nu al na te denken over hoe dat einde er dan uit moet gaan zien. En zelf al een en ander te regelen. “Het geeft een goed gevoel, dat die mensen daadwerkelijk hun plekje in de natuur kunnen vastleggen”, aldus Alexander.

Natuurpark Geestmerambacht
Natuurbegraafplaats Geestmerloo is een bijzonder project. De natuurbegraafplaats wordt in het natuurgebied Geestmerambacht nabij Alkmaar gerealiseerd. U kiest zelf de plek waar u zich prettig bij voelt, bijvoorbeeld in de buurt van water of bij een mooie boom.

Meer weten? Kom naar lezing
U kunt zich inschrijven via onze website (dunweg.nl/lezing-natuurbegraafplaats) of via 023 - 563 35 44 / marketing@dunweg.nl.

De avond begint om 20.00 uur bij Dunweg Uitvaartzorg, Achterweg 40, 2130 AD te Hoofddorp. Wacht niet te lang met inschrijven. Vanwege de richtlijnen RIVM kunnen in ons uitvaartcentrum maximaal 50 personen aanwezig zijn.

Wij zien u graag op dinsdag 22 september.