ALMERE - Ieder jaar speelt Theatergroep Suburbia een zomervoorstelling op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere. Dit jaar speelt Suburbia EX, een nieuw geschreven toneelstuk van de hedendaagse Duitse toneelschrijver Marius von Mayenburg. De zomervoorstelling is een complete avond uit op het idyllische landgoed, inclusief driegangendiner, of als je wilt alleen een drankje na afloop aan de bar.

Een modern liefdesverhaal

Getrouwd, een nieuw huis, twee kinderen, twee banen. Architect Daniel en arts Sybille zijn voor de buitenwereld het perfecte gezin. Maar als werkende jonge ouders houden ze met moeite alle ballen in de lucht en de frustratie knaagt aan hun huwelijk.

Dan verschijnt Franziska, de ex-vriendin van Daniel. Tijdens een lange nacht komt onverwerkt verlies naar boven en wordt het ideaalbeeld van het moderne gezinsleven aan diggelen geslagen. Zal het huwelijk van Sybille en Daniel deze nacht overleven?

Marius von Mayenburg (1972) vertelt in EX het verhaal van een man en twee vrouwen die vechten voor hun geluk, maar vastlopen in een maatschappij die steeds meer ingrijpt in hun persoonlijke levens.

Acteurs

De Nederlandse première wordt gespeeld door Ali-Ben Horsting (Vlucht HS13, Moordvrouw, Desperado), Hanne Arendzen (Vijand van het volk, Eline Vere, Van de koele meren des doods, voor die laatste nominatie Theo d'Or) en Alejandra Theus (Revolutionary Road, Britannicus, Flikken Maastricht).

Almeerse jaarlijkse traditie

De Suburbia zomervoorstelling is uitgegroeid tot een Almeerse jaarlijkse traditie. Goed geschreven en gespeelde verhalen waarin de mens centraal staat. Eerlijk, ontroerend, grappig en aangrijpend.

De zomervoorstelling is een heerlijk avondje uit in de buitenlucht op het erf van de Stadsboerderij Almere. Vooraf is een driegangendiner met biologische streekproducten en met vlees van de Stadsboerderij. Natuurlijk is er ook een vegetarisch menu. Wil je geen diner? De bar is voor en na afloop geopend voor een drankje. Daar kun je ook nakletsen met de cast en crew.

Tekst: Marius von Mayenburg, vertaling: Chiara Tissen, regie: Albert Lubbers, spel: Hanne Arendzen, Alejandra Theus, Ali-Ben Horsting, decorontwerp: Herbert Janse, kostuumontwerp: Dorien de Jonge, lichtontwerp en techniek: Neal Groot, geluidsontwerp: Jasper Boeke.

EX is te zien op de Stadsboerderij Almere op Stadslandgoed De Kemphaan van 15 juni tot en met 24 juli 2022. Speeldagen: woensdag tot en met zondag. Aanvang 20.30 uur. Diner om 18.30 uur. Aanvang zondag: 15.00 uur (geen diner). De kaartverkoop opent 8 april. De voorstelling is toegankelijk voor bezoekers in rolstoel. Bezoekers zitten overdekt. Meer informatie over de voorstelling op de website: www.theatergroepsuburbia.nl/voorstelling/ex.