ALMERE - Deze zomervakantie zijn er regelmatig leuke workshops en activiteiten in het Klokhuis. Van verzorgingsproducten maken, tot proefjes doen met Mad Science en schilderen in de nabijgelegen appelboomgaard. Voor alle kinderen, van verschillende leeftijden, is er deze zomer wat te doen bij de roze taart in het Cascadepark in Almere Poort!


Elke woensdag activiteiten
In de vakantie is het Klokhuis elke woensdag geopend van 13-16 uur met verschillende activiteiten en workshops. Elke woensdag van 13-16 uur zijn er verschillende activiteiten bij het Klokhuis. Kom op 17 juli bijvoorbeeld bodyscrub maken van natuurlijke materialen. Deze activiteit is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Of kom op 31 juli een lekkere wonderolie maken met Almeerse gedroogde bloemen en kruiden. Voor de echte onderzoekers hebben we op 7 en 14 augustus een professor van Mad Science op bezoek om samen bijzondere wetenschappelijke experimenten te doen.

Overige activiteiten
Zoals gewoonlijk organiseert Stad & Natuur in het Klokhuis de eerste en derde zondag van de maand leuke workshops. Kom bijvoorbeeld op 21 juli proefjes doen in het Klokhuis bij de Doezo ontdekbus. Knutsel hier een bootje in elkaar, probeer een insectenlolly of leef je je uit in de techniekhoek? Voor ieder wat wils! Op 4 augustus kun je samen met kunstenares Mira Ticheler schilderen in de nabijgelegen appelboomgaard.

Bekijk ook eens de activiteiten van bewonersinitiatief Open Klokhuis, zij zijn er elke vrijdagmiddag van 14-16 uur met onder andere schilderen en tekenen op vrijdag 19 juli. De activiteiten van Open Klokhuis zijn gratis. Voor de activiteiten van Stad & Natuur wordt een kleine bijdrage gevraagd. Kijk voor meer informatie op www.stadennatuur.nl, hier heb je ook een mogelijkheid om te reserveren voor de activiteit.