ALMERE - De dagen worden korter, de hitte verdwijnt en de nazomerzon trekt steeds langere schaduwen over de prairie. De Indian Summer begint! En dus is het hoog tijd om de Indianenzomer op Stadslandgoed De Kemphaan gepast af te sluiten. Met een groot zomerfestival vol indianen-workshops en -voorstellingen op 29 en 30 augustus! Doe jij ook mee? Reserveer dan nu je kaartjes online.

Voel je twee dagen lang een echte indiaan
Op woensdag 29 en donderdag 30 augustus staat De Kemphaan nog twee dagen volledig in het teken van de Amerikaanse indianen. Na een zomer vol indianenactiviteiten vieren we het Zomerfestival middenin in de natuur. Alle kleine en grote indianen van Almere (en de rest van de wereld) zijn van harte uitgenodigd om te zien, voelen en beleven hoe de oorspronkelijke inwoners van Amerika leefden en welke avonturen zij beleefden.

Workshops, speurtocht en voorstelling
Om de indianencultuur zelf te ervaren, kunnen kinderen meedoen aan diverse workshops. Denk aan het maken van krachtstokken, totempalen, muziekinstrumenten, pijl en bogen, sieraden, peddels en mocassins (echte indianenschoenen). Uiteraard maken we als echte indiaan ook een hoofdtooi en kiezen we jouw indianennaam! Bovendien kun je meedoen aan de speurtocht, mag je je eigen broodje bakken en is er een geweldige voorstelling: Indiaantje Anders. De voorstelling start beide dagen om 12.45 en 14.30 uur.

Leeftijd, kosten en locatie
De meeste workshops zijn geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar oud. De toegang tot het zomerfestival is gratis, maar voor deelname aan een activiteit wordt een kleine bijdrage gevraagd om de kosten van de materialen en begeleiding te dekken. Kijk op de website of Facebook-pagina van Stad & Natuur voor de exacte leeftijdsindicatie, starttijd, kosten en locatie van de workshops (www.stadennatuur.nl). Workshops zijn online te boeken via de website. N.B.: De workshops vinden verspreid plaats op het landgoed. Kijk dus goed op de plattegrond voordat je een workshop boekt. Houd er rekening mee dat het ongeveer 10 minuten lopen is van Stad & Natuur naar de tipi op de camping.

Indianententoonstelling
Ben je van de partij op 29 of 30 augustus? Neem ook een kijkje bij de indianententoonstelling in het gebouw van Stad & Natuur aan de Kemphaanstraat 1. De tentoonstelling richt zich op de geschiedenis, het wereldbeeld, de spirituele wereld en het alledaagse leven van de indianen. Een leerzame en interactieve belevenis voor jong en oud! De toegang is gratis.