ALMERE - Op zaterdag 14 juli 2018 waren het Almeerderstrand en omgeving van 10.00 tot 23.00 uur het toneel van StrandSafari: een succesvol, avontuurlijk strandfeest met onder meer muziek, sport, wateractiviteiten, buitentheater en workshops voor alle leeftijden.

Wethouder Hilde van Garderen, van Openbare Ruimte, Kunst & Cultuur en Stadsvernieuwing, pompte samen met Kinderwaterjurylid Filip (6 jaar) het eerste testwater uit het IJmeer om de Watertransformator van kunstenaar Pavèl van Houten in werking te stellen. Daarmee was het festival officieel geopend.

Hoge opkomst

Met een hoge opkomst, zo’n 1000 bezoekers, en een enorme variëteit aan activiteiten die allemaal goed bezocht waren, is StrandSafari een succes te noemen. Zo liep het bijvoorbeeld storm bij de workshop Kinderwaterjury*, waar maar liefst 174 kinderen het IJmeerwater testten (gemiddeld score een 7,1) die alles over water wilden weten en waar de Watertransformator de grote trekker was.

Zeer geslaagd

Alle sportieve en creatieve activiteiten waren strak ‘uitverkocht’. Waar sommige sportliefhebbers verkoeling zochten op het water bij het zeilen en suppen was het ondanks de hitte ook dringen bij het rugby en kickboksen. Ruim zeventig kinderen maakten prachtige schilderijtjes en de lucht werd kleurrijk versierd door zo’n vijftig zelf geknutselde vliegers. De natuurdetective wist zijn publiek te boeien met beenderen en ander natuurlijks uit het Museum der Dierenmisdaad. In de schaduw onder de bomen ontwaarde je lustig schilderende volwassenen achter hun schildersezels. De diverse muziekpodia waren ook erg in trek; de terrassen zaten overvol. En dit was nog maar een greep uit het aanbod. Kortom: een zeer geslaagde, zonovergoten StrandSafari.