ALMERE - De maand augustus staat helemaal in het teken van muziek! Muzikanten en podia staan overal klaar om concerten of alternatieve voorstellingen te organiseren. Kleine concerten in klein gezelschap. Zo ook bij Goede Rede Concerten in Almere Haven.

De eerste concertdag in Goede Rede is vrijdag 7 augustus van festival Via Musica met de titel ‘Goethe in Almere’, georganiseerd door het Apollo Ensemble. Er zijn maar liefst drie verschillende concerten om 14.00, 16.30 en 20.00 uur. Op zaterdag 8 augustus wordt het festival vervolgd met o.a. een muziektoer door de NO-polder. Meer info en kaarten bestellen via www.festivalviamusica.nl

De hele week 10 t/m 16 augustus is het ‘Zomer in Haven’ met diverse activiteiten in Haven Centrum. In Goede Rede vindt dan de serie ‘Zin in Muziek!’ plaats van dinsdag t/m zaterdag met elke dag een ander concert. Op het programma staan: een spetterend optreden van drie altviolisten op 11 augustus, poëtisch muziektheater ‘Waai’ voor iedereen vanaf 1,5 jaar op 12 augustus, de jonge topfluitiste Oirla van Ravenzwaaij, begeleid op banjo door vader Sjoerd op 13 augustus, en een orgelconcert door Dick Klomp met uitleg over het orgel op 14 augustus. Tenslotte op zaterdag 15 augustus twee keer het Ensemble Pamoja (fluit, viool en harp) met o.a. muziek van Ravel en Piazzolla. Toegang per concert slechts 10 euro, jongeren 5 euro en gratis voor kinderen tot 12 jaar. De prijs voor een passe-partout is 40 euro. Meer info en kaartverkoop via www.goederedeconcerten.nl of bel 06-80140467. Reserveren is verplicht.

De muziekmaand eindigt met een hele dag kamermuziekconcerten op maandag 31 augustus. Dan vindt in Goede Rede, maar ook in Corrosia 8 concerten plaats van het Festival Oude Muziek. Normaal vindt dit jaarlijkse festival in Utrecht plaats, maar er is nu gekozen voor alternatieve programmering op diverse sfeervolle locaties in het hele land. Dus ook in Almere Haven. Binnenkort meer info over de programmering op www.oudemuziek.nl.