ALMERE - Op Stadslandgoed De Kemphaan bruist het zondag 11 september van de activiteiten. Stad & Natuur organiseert de zesde editie van Outdoor Festival Rolling Nature. Tussen 12.00 en 16.00 uur kan jong en oud meedoen aan uiteenlopende activiteiten en workshops. Van skelteren met levensgrote insecten tot lachen, gieren, brullen bij de vrolijke kindertheatervoorstelling.


Festival Rolling Nature is gebaseerd op de populaire Foodtruck Festivals. Maar dit keer is het belangrijkste ingrediënt niet food, maar de natuur. In de schapenweide naast het gebouw van Stad & Natuur kunnen de bezoekers aan de slag bij verschillende trucks, bussen en kraampjes. En zo zelf ervaren wat er allemaal in en rond de natuur te beleven is.

Uiteenlopende activiteiten

In de workshop van Studio Heinepein ontdekken deelnemers bijvoorbeeld hoe je van oud hout autootjes kunt maken. De natuurdetective laat zien hoe je knuffels kunt opzetten. Er is een spannende natuurquiz, bezoekers kunnen hun eigen dromenvanger maken of op de fiets een persoonlijk schilderij creëren. Ook de Almeerse Wolunie is present met een rollend spinnenwiel. Natuurlijk mag een rondje op de buzzz-skelter, waarboven reusachtige insecten vliegen, niet ontbreken aan deze middag in de natuur.

Interactief theater

Ook op cultureel gebied komen de festivalbezoekers niets tekort. Zo is Kleur in Cultuur van de partij met twee leuke workshops. En bij de TokTukTuk geniet jong en oud van een humoristische, interactieve theatervoorstelling.

Praktisch

Toegang tot het festivalterrein (Kemphaanstraat 1) is gratis. Voor sommige workshops wordt een bijdrage gevraagd. Een strippenkaart is ter plaatse te koop. Kijk voor meer informatie op www.stadennatuur.nl.