ALMERE - Je hoeft niet zelf op strooptocht: donderdag 9 mei zie je de beste jazztalenten bij Corrosia.

Gecomponeerd vrij
De jazzpodia hebben weer gestemd: slagwerkster Sun-Mi Hong en zangeres Sanne Rambags zijn de beste jazztalenten van 2019! Met z’n tweetjes, maar ook samen met hun ensembles – de Sanne Rambags European Colours Group en het Sun-MiHong Quintet – zullen ze laten horen waarom. Beide vrouwen componeren ook en zien de spanning tussen vrijheid en compositie als de essentie van hun vakmanschap.

Sun-Mi Hong
De Zuid-Koreaanse Sun-Mi Hong begon te drummen toen ze 17 was, en op haar 19de ging ze naar de Howon University. Daarna vertrok ze naar Amsterdam om te sturen aan het Conservatorium aldaar. De overgang naar Europa veranderde haar kijk op het leven en de muziek volledig. Mede doordat ze onder de vleugels kwam van docenten/slagwerkers als Martijn Vink en Marcel Seriese begon ze zich steeds meer te interesseren voor jazz. In 2017 verscheen haar debuutalbum, waarna ze in 2018 met haar groep de Sena Dutch Jazz Competition won, wat resulteerde in haar debuut op het North Sea Jazz Festival.

Sanne Rambags
Al op jonge leeftijd ontwikkelt zij zich als musicus met een uitgesproken geluid. Ze musiceerde bij het Nationaal Jeugd Jazz Orkest en behaalde een bachelor jazz (vocal) aan de Fontys Academy of Music and Performing Arts in Tilburg (2017). Later studeerde ze bij Susanee Abbuehl in Luzern. Rambags is, als een van de weinige zangeressen van haar generatie, in staat om op een open manier te improviseren, soms met zelfgeschreven teksten en gedichten, dan weer door zich volledig tussen de ervaren musici te positioneren.

VIP
De Young VIPs tour is een initiatief van de Vereniging van Jazz- en Improvisatiemuziek Podia (VIP), een samenwerkingsverband van 25 Nederlandse jazzpodia. Onder meer Martin Fondse, Izaline Calister, Harmen Fraanje, Joris Posthumus, Reinier Baas, Kapok, Vincent Houdijk, Rogier Telderman, Xavi Torres en Kika Sprangers gingen Sun-Mi Hong en Sanne Rambags voor.