ALMERE - De Wilde Weetjes in Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders zijn inmiddels een begrip. Van oktober t/m april (muv december) staat de derde zondag van de maand bij Stad & Natuur in het teken van de Wilde Weetjes. Deze weetjes gaan over bijzondere natuurverschijnselen. Op 19 november staan dierengeluiden centraal!

De Wilde Weetjes staan dit maal onder leiding van Sietse van der Wal, beeldend kunstenaar, bioloog en van jongs af aan al gefascineerd door de natuur. Sietse weet alles over dieren en geluiden en dus ook over dierengeluiden! Eerst vertelt Sietse over de veel verschillende dierengeluiden en de betekenissen hiervan. In de natuur is het namelijk nooit een keertje stil! Maar hoe kan dat? Waarom zingen de vogels eigenlijk? Wat zeggen kikkers tegen elkaar als zij vrolijk staan te kwaken? Na een lesje dierengeluiden is het natuurlijk aan jou de beurt om te kijken of je weet wat dieren tegen elkaar zeggen. Daarna maak je in een kunstzinnige workshop je eigen muziekinstrument met materialen die in de natuur te vinden zijn!

De Wilde Weetjes vindt plaats op zondag 19 november van 14.00-15.30 uur en zijn voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 7-12 jaar. Reserveren voor de Wilde Weetjes kan via www.stadennatuur.nl. De kosten voor de Wilde Weetjes zijn €3,00 per persoon per keer bij online reserveren en €4,00 als je ter plekke een kaartje koopt.