ALMERE - Waterpeilbeheersing, moerasreset, waterkwaliteit en inpolderen: het klinkt misschien ingewikkeld en niet zo spannend, maar op Wereld Waterdag bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders worden alle bezoekers, van jong tot oud, vanzelf enthousiast!

Theater op stelten

Bijvoorbeeld door het bijwonen van een bijzondere voorstelling van twee prachtige peilschalen die op een theatrale manier vertellen over het moeras en waterpeilbeheersing. Kinderen leren alles over het onderwerp door deze interactieve voorstelling die op Wereld Waterdag een paar keer wordt opgevoerd. Bezoekers mogen aansluiten wanneer zij willen. Daarnaast is er een quiz en mogen kinderen ook zelf steltlopen.

Zelf experimenteren
Kinderen en gezinnen kunnen bij twee interactieve installaties van Belevenisonderwijs deel uitmaken van het ecosysteem van het moeras of zelf 'Flevoland opspuiten'. Verder kunnen creatievelingen zich uitleven bij het bootjes en eendjes vouwen onder begeleiding van een origami-specialist. Dit doorlopende programma is van 13:00 tot 16:30 gratis te beleven en bezichtigen bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders.

Wildernis Onder Water (WOW)
Speciaal voor de Wereld Waterdag op 22 maart komt de onderwater-boswachter weer langs! Tijdens deze WOW-middag (Wildernis Onder Water) ga je op ontdekkingstocht met de onderwater-boswachter. Wat leeft er in en op de Oostvaardersplassen? Hoe ver kun je in het water kijken? Door middel van proefjes met het water, emmertjes, schepnetjes en onderwaterkijkers leer je hier spelenderwijs meer over.

Deze WOW-middag duurt van 13:15 tot 14:45 en biedt plek aan 25 kinderen! Het kost €3,- per kind. Mee met de 'onderwaterboswachter'? Boek dan via deze link: www.staatsbosbeheer.nl/WOWoostvaardersplassen

Natuurbelevingcentrum
Bij Oostvaardersplassen Almere worden het hele jaar door verschillende (educatieve) activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Staatsbosbeheer, Almere City Marketing en Stichting Stad & Natuur werken daar samen aan een gevarieerd programma. Wereld Waterdag vindt plaats bij Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders, Oostvaardersbosplaats 1 in Almere. De toegang is gratis, voor de Wildernis Onder Water-activiteit wordt een bijdrage gevraagd.

In Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders is verder een kleine expositie, er worden films gedraaid, er is een panoramaruimte met verrekijkers en een kraaiennest met telescoop. Een goed startpunt voor een lange of korte wandelingen of voor een versnapering bij horecagelegenheid Paviljoen de Oostvaarders. Het Natuurbelevingcentrum is iedere dag geopend van 10:00 tot 17:00.