ALMERE - Op zoek naar een baan? Daar kun je soms wel wat hulp bij gebruiken. Op dinsdag 2 januari van 10.00 – 12.00 uur organiseert de nieuwe bibliotheek de vierde Walk & Talk voor werkzoekenden in bibliotheek Stad.

Walk & Talk is een gratis netwerkbijeenkomst voor iedereen die op zoek is naar (ander) werk. Het is een inspirerende koffiepauze voor werkzoekenden om andere werkzoekenden te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Én waar een gastspreker elke bijeenkomst een specifiek thema belicht. Deze maand is dat Demelza Tas, recruiter bij Young Capital.

Spreker

Elke maand is er bij Walk & Talk een spreker die praktische informatie geeft over verschillende onderwerpen zoals netwerken, hoe leest human resources je cv, sollicitaties etc. Deze tips en ervaringen van andere werkzoekenden geven antwoord op je vragen. Zo word je je eigen deskundige in je zoektocht naar werk. Gastspreker op dinsdag 2 januari ontvangen wij een zeer interessante gastspreker: Demelza Tas. Zij is werkzaam als recruiter bij Young Capital Almere en heeft veel ervaring opgedaan in het geven van sollicitatietrainingen, coaching, personal branding en videosollicitaties. In haar huidige baan ondersteunt zij werkzoekenden op verschillende manieren om de juiste baan te veroveren. Young Capital biedt ondersteuning aan werkzoekenden in alle leeftijden!

Demelza Tas: "Mijn presentatie gaat voornamelijk over hoe jij jezelf het beste kan presenteren bij een (potentiële) werkgever! Hierbij ga ik in op de algehele voorbereiding richting solliciteren met daarbij ook hoe je een videopresentatie kunt maken, op welke manier je die video kunt inzetten en op welke manier jij je het beste kunt presenteren in een video. Waar letten werkgevers op, hoe gaat de voorselectie en in welke gevallen gebruik je nu juist wel of geen video?

Ervaringen delen

De nieuwe bibliotheek biedt met Walk & Talk werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar op een héle laagdrempelige manier te ontmoeten. De bijeenkomsten zijn elke eerste dinsdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur in het nieuwe lokaal op de 4e etage. Tijdens deze bijeenkomsten kun je ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en tips en suggesties krijgen die je helpen in je zoektocht naar een geschikte baan. De manier waarop je werk zoekt is namelijk erg veranderd. Dat zorgt bij elke werkzoekende voor veel vragen. Om wat voorbeelden te noemen: Wat heb je aan LinkedIn? Hoe kun je netwerken? Hoe haal je meer uit je cv? Wat is personal branding?

Meer weten? Stuur dan een e-mail naar walkentalk@denieuwebibliotheek.nl of kijk eens op www.levendesollicitatiegids.nl. Niet onbelangrijk: deelname aan een Walk & Talk bijeenkomst geldt voor het UWV als een sollicitatie!