ALMERE HAVEN - De prijs van het filmkaartje gaat bij Corrosia Theater, Expo & Film naar beneden. Vanaf 1 mei betaal je € 8,50 voor je filmkaartje in plaats van de huidige € 10. Hoe dat kan? In de oude filmprijs was de consumptie die je bij je film kreeg inbegrepen. Begin dit jaar heeft de Smullerij zijn intrek in Corrosia genomen en heeft Corrosia afscheid genomen van het theatercafé.

Nog meer goed nieuws: de nieuwe filmprogrammering staat online inclusief de Corrosia Filmzomer!

De filmzomer begint officieel in juni, maar er staan vanaf mei al heel veel prachtige films op de planning. In mei bijvoorbeeld The zone of interest: een indrukwekkend en uitzonderlijk oorlogsdrama zoals we dat niet eerder zagen. Regisseur Jonathan Glazer (Under the Skin) toont de banaliteit van het kwaad. En verder Samsara: een reis naar een intieme en meditatieve ervaring.
In juli

In augustus kun je genieten van de zomerse film El Paraiso. Hierin zien we Julio Cesar die als bijna veertiger nog steeds bij zijn moeder woont. Het tweetal deelt vrijwel alles: een huisje aan de rivier, herinneringen aan vroeger, het kleine geldbedrag dat ze verdienen bij een plaatselijke drugsdealer en de passie voor avondjes salsa en merengue. Ook staat La chimera geprogrammeerd. Hierin zien we Riparbella aan de Tyrreense zee. Iedereen heeft zijn eigen Chimera, iets dat ze proberen te bereiken maar nooit kunnen vinden.

Kortom: een bomvolle filmzomer waarin genoeg te zien is.

Wil je naar de film?

Kaarten kosten vanaf 1 mei € 8,50 euro en zijn te koop via www.corrosia.nl