ALMERE - Firuze, een energieke en ondernemende vrouw van Turkse komaf, neemt de kapperszaak over van de Hollandse Fred en dan breekt corona uit. Dus moet ze ineens snel schakelen! Ze besluit de zaak rigoureus te verbouwen. Spiegels en scharen eruit, afhaal-kip erin! Firuze is de baas, Fred staat in de keuken. Wanneer schoonmaakster Eylem, het nichtje van Firuze, verliefd wordt op een Antilliaanse rapper, droomt Firuze al van een wereldrestaurant. Maar niet iedereen is even blij met de opbloeiende relatie tussen Eylem en de rapper. Bij Eylems vader slaan in ieder geval de stoppen door! Dus hij regelt een Turkse bruidegom. Kunnen Firuze of Eylem hier nog iets tegenin brengen?

Muzikale komedie
Chicken HaalHaal is een muzikale komedie over een onmogelijke liefde. Inclusief heerlijke maaltijd. Dat alles IN de zaal van Corrosia. We schuiven de tribune aan de kant en toveren de zaal om tot afhaalrestaurant. In een heerlijke lange aflevering van deze muzikale 'soap' passeren intriges en grappige verwikkelingen de revue en maakt Het Volksoperahuis er (weer) één groot feest van met muzikale gasten en natuurlijk de bruiloft van Eylem en Hamza! Of toch Justiano, of ...

Het Volksoperahuis presenteert nieuwe buurtsoap
Het Volksoperahuis, bekend van de succesvolle buurtsoap De Wasserette die van 2015 tot 2019 in Almere Haven te zien was, bundelde in 2021 de krachten met Theater RAST en Podium Mozaïek uit Amsterdam-West om een gloednieuwe theatersoap op te zetten. Schrijver Marcel Lensen en regisseur Kees Scholten haalden verhalen op bij kleine buurtondernemers en bewerkten die tot de nieuwe komische theatersoap Chicken Haalhaal. Muzikanten Jef Hofmeister en Selim Doğru zorgden voor de muziek.

De hele serie is nu in één keer te zien in Corrosia!
Speciaal voor Corrosia en Almere Haven brengen Volksoperahuis en RAST nu een pakkende compilatie zodat we op één avond te weten komen wat alle personages die de afhaallocatie van Chicken Haalhaal bevolken allemaal meemaken tijden de coronatijd.

Firuze zegt daarover: "Mijn moeder riep bij iedere crisis: 'zie het als een kans, schat'. Dus toen de coronacrisis begon en ik niet meer mocht knippen in mijn kapperszaak riep mijn moeder direct: 'zie het als een kans' Dus ik sloot de deuren, verkocht alle scharen, spiegels en stoelen. En verbouwde in mum van tijd mijn zaak om naar deze chicken anderhalve-meter-afhaal."

Datum: maandag 11 april 2022

Aanvang: 18 uur tot 21.30 inclusief maaltijd

Tickets inclusief maaltijd: €25. Reserveren kan via www.corrosia.nl . Hier vindt u alle informatie over de films en voorstellingen in Corrosia.