ALMERE – In het weekend van 27 tot en met 29 september staat het eerste Uitfestival Almere op het programma. De cultuursector in Almere en de ondernemers in Almere Centrum vieren drie dagen lang de start van het culturele seizoen. Het hele weekend kan het publiek genieten van zowel gratis als betaalde theater-, muziek- en kunstvoorstellingen. Op de verschillende pleinen in het centrum staan optredens in de openlucht op het programma. Ook de deuren van de culturele instellingen in Almere Centrum gaan open voor een voorproefje op het culturele seizoen.

"Het Uitfestival Almere is een vervolg op het succesvolle Theater- en Muziekfestival van afgelopen najaar," aldus Marco Lipsius, organisator van het evenement namens de Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere (OVSA). Toen vonden ook de Popronde Almere en KAFtival in hetzelfde weekend plaats. Jan-Melle Liscaljet van Cultuurfonds Almere vult aan: "Wij zagen in het verlengde van deze bundeling de kans om aan nog meer makers een podium te bieden en om gezamenlijk met alle Almeerders het culturele seizoen te openen. Daarom hebben we gesprekken gevoerd om nog meer activiteiten in dat weekend op te nemen en dit als geheel op te schalen. We trekken samen de kar met de intentie voor een langere periode samen te werken." Dit evenement wordt het vervolg op het vroegere Uitfestival en de Cultuurnacht, destijds georganiseerd door het DOCA (Directeurenoverleg Culturele Instellingen Almere). Lipsius en Liscaljet besluiten: "Het zou mooi zijn als we kunnen doorgroeien naar een festival in alle stadsdelen."

Dus staat het laatste weekend van september in Almere Centrum dit jaar geheel in het teken van cultuur. Het programma is zowel gratis als betaald. Naast de culturele organisaties krijgen ook amateurverenigingen een podium. Het doel is een divers en kwalitatief goed aanbod te tonen. De eerste editie zal onder meer onderdelen omvatten als filmvoorstellingen, cabaret, muziek, theatervoorstellingen, straattheater, exposities, stadstours langs kunst en architectuur, dans en nog veel meer.

Ook amateurverenigingen kunnen optreden tijdens het Uitfestival Almere en zo nieuwe leden werven. Belangstellenden kunnen zich melden via content@uitinalmere.nl ovv aanmelding Uitfestival Almere.

Meer info: www.almerecentrum.nl.