ALMERE - De drie topmusici van het Van Baerle Trio laten op zaterdagavond 5 maart weer subliem samenspel horen in hun kamermuziek bij Goede Rede Concerten. Naast muziek van Haydn en Schubert ook bijzonder werk van de Nederlandse componist Theo Verbey (1959-2019).

Het Van Baerle Trio is opgericht in 2004 door pianist Hannes Minnaar, violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder. De naam van het trio ontlenen ze aan de straat waar hun muzikale wortels liggen: de Van Baerlestraat in Amsterdam. Hier ontmoeten de drie musici elkaar tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam, op een steenworp afstand van het Concertgebouw, dat het trio als zijn muzikale thuis beschouwt.

Na het winnen van het Vriendenkrans Concours in het Concertgebouw in 2011 treedt het trio veelvuldig op in Europa, wint concoursen en brengt cd’s uit. Recentelijk heeft het Van Baerle Trio de verzamelde werken voor pianotrio van Beethoven opgenomen, met op de laatste cd het Tripelconcert met het Residentie Orkest o.l.v. Jan Willem de Vriend.

Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF)

Maria Milstein en Gideon den Herder hebben hun instrument in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF). Voor talentvolle musici is een muziekinstrument dat uitdaagt en inspireert van groot belang. Deze instrumenten zijn vaak buitengewoon kostbaar. Het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds helpt musici voor wie de aankoop van zo’n instrument ver buiten bereik is en geeft ze een instrument in bruikleen. Op dit moment spelen ca. 400 musici op een instrument van het NMF.

Reserveren kan via www.goederedeconcerten.nl of bel naar 06-80140467