ALMERE - Jeugdprogramma KROOST duurt voort en biedt in de meivakantie een breed cultureel programma voor alle leeftijden met theater, film en meer. Ook kunnen kunstliefhebbers zich aansluiten bij de Kunstkijkclub, staat theatergroep 't Barre Land op de planken en draaien we een film met Rosamund Pike (Gone Girl) in de hoofdrol.

KROOST – jeugdprogrammering voor de meivakantie met op...

vrijdag 6 mei, om 15:00 uur: Duck Duck (film). Een vrolijke en avontuurlijke animatiefilm over jonge vogels die hun eerste trek naar het zuiden maken. Wanneer ze per ongeluk van de grote vogels gescheiden worden moeten ze vertrouwen op hun eigen kennis, moed en vriendschap. Op zaterdag 7 mei om 15:00u kan groot en klein naar de dansvoorstelling Topsy Turvy van Keren Levi. In Topsy Turvy scheppen twee dansers met verschillende objecten, live-video, het publiek en met elkaar een ondersteboven-wereld geprojecteerd op een groot scherm. En als publiek zit je dus midden IN een video-installatie! En zondag 8 mei sluit Corrosia de KROOST! meivakantie af met Het Groene Meisje: de muziektheatervoorstelling van jeugdtheatergezelschap Max Tak. Deze zeer hygiënische voorstelling vol spetterende muziek en zang, schoonmaakmiddelen, superkrachten en groene hamburgers is een feest voor iedereen! Aanvang 15:00 uur. Perry en Loek hebben een chemisch schoonmaakbedrijf. Terwijl Loek zich elke dag een hernia schrobt, zit Perry thuis. Hij is allergisch voor alles, vooral voor planten en kinderen. Op een dag staat er een meisje op de stoep. Wat komt ze doen en wat zit er in de doos die ze bij zich heeft?

En na KROOST?

Na KROOST! pakt Corrosia het 'volwassenen' programma weer op met de voorstelling Op de rok van het universum gespeelt door 't Barre Land op woensdag 11 mei, aanvang 20:30 uur. Gebaseerd op het gelijknamige boek van P.C. Hooft-prijswinnaar Tonnus Oosterhoff. We maken kennis met Roelof de Koning: babyboomer en dierenarts. Hij leeft het leven dat wij allen leiden: hij wordt geboren en hij sterft. Op de rok van het universum gaat over de waarde van een mensenleven: stellen we iets voor of worden we uiteindelijk als kruimels opgeveegd? Een prachtige voorstelling die je doet nadenken over de zin van het leven.

Kunstkijkclub in samenwerking met Land Art Flevoland

Op 8 mei start Corrosia in samenwerking met Land Art Flevoland een nieuwe Kunstkijkclub: we gaan op zoek naar land art in Flevoland. Nergens ter wereld vind je zoveel land art als in onze provincie. Onder leiding van kunstdocent Nynke Deinema duiken we vijf zondag ochtenden in de geschiedenis van deze kunstvorm en gaan we op zoek naar mooie en verrassende voorbeelden. We volgen onverwachte sporen door de kunst en gaan er ook op uit om land art werken in Flevoland te bezoeken. Opgeven kan nog steeds: kijk op www.corrosia.nl.

Corrosia filmvrijdag

De Corrosia-vrijdag-film is op 6 mei : I Care A Lot. Te zien om 11:00 en 20:00u. Keihard en vilein is ze: Marla (Rosamund Pike). Ze 'zorgt' voor bejaarden door op te treden als hun wettelijk voogd. In de praktijk betekent dit keiharde oplichterij waarbij ze de ouderen regelrecht berooft. Dit lucratieve zaakje loopt net even anders bij haar nieuwste cliënt... NIEUW! Filmtickets voor avondfilm zijn vanaf nu inclusief een drankje aan de bar van Corrosia Café. De ochtendfilm is altijd standaard met een heerlijke lunch!

Kijk op www.corrosia.nl voor het hele programma, meer info en tickets.