ALMERE - Kom naar het kampvuur of de gratis workshops tijdens UrbanCampsite! Alle overnachtingsplekken voor deze editie zijn uitverkocht. Heb je geen plek kunnen reserveren? Gelukkig zijn er nog heel veel gratis workshops en activiteiten waar je het hele weekend aan kan meedoen. Bekijk hier het volledige programma, dat vrijdagavond 14 september begint.

Opening
Op zaterdag 15 september 2018 opent Michiel Rijsberman, gedeputeerde van de provincie Flevoland, om 11.00 uur officieel de UrbanCampsite op het Almeerderstrand. Locatie strandrestaurant Poortdok, IJmeerdijk 1. Van 10.30 tot 11.30 uur staat er een koffietafel klaar voor de campinggasten, omwonenden en genodigden. Deze wordt verzorgd door strandrestaurant Poortdok en de toekomstige Plus-supermarkt in DUIN.

Vrij toegankelijke activiteiten
De activiteiten zijn voor iedereen, ook voor de niet-kampeerders, vrij toegankelijk. Kijk op www.urbancampsiteamsterdam.com voor het uitgebreide programma en de huisregels. UrbanCampsite is een van de initiatieven waarmee StrandLAB Almere test hoe cultuur, recreatie en sport het Almeerderstrand avontuurlijker kunnen maken. StrandLAB Almere geeft als onderdeel van Almere 2.0 – een programma van de gemeente Almere, provincie Flevoland en het Rijk – invulling aan de gezamenlijke ambitie om het gebied rondom het Almeerderstrand als cultureel en recreatiegebied op de kaart zetten.