AMSTERDAM - Toneelgroep Amsterdam – voorheen bekend als De Warme Winkel – betreedt op zaterdag 16 april de planken van Corrosia. Mann Mann Mann is een spraakmakende voorstelling over een ziekelijk competitieve familie, vol hunkering en verlangens, met een desastreuze afloop.

Thomas Mann, de grootste schrijver van de 19e eeuw, en zijn vrouw Katia voeden hun zes kinderen ruimdenkend op. Ze worden constant gestimuleerd om de lat torenhoog te leggen en een stempel te drukken op het culturele leven. Met succes: alle kinderen bereiken de top en genieten een sterrenstatus. Maar achter deze façade van open-mindedness schuilt een tragedie: concurrentie onderling en gebrek aan erkenning van de ouders leidden bij veel van de kinderen tot depressies en uiteindelijk zelfmoord. Met een schatkist vol literatuur en de persoonlijke documenten die de familie heeft nagelaten als bronmateriaal, creëren Florian Myjer, Kim Karssen en Ludwig Bindervoet een groots intieme voorstelling. Frustrerend en tenenkrommend maar ook vermakelijk en bij vlagen briljant: Mann Mann Mann is één van de beste voorstellingen van dit theaterseizoen.

Op zaterdag 16 april te zien bij Corrosia, aanvang 20:30 uur. Meer info en tickets via www.corrosia.nl.

Ook te zien deze week de film The Vessel.

Op het witte doek vertonen we deze week The Vessel, met Martin Sheen in de hoofdrol. Deze film, die niet eerder in de Nederlandse bioscopen te zien was, vertelt het verhaal van een klein stadje dat tien jaar geleden door een tsunami verwoest werd. Wanneer een jonge man een mysterieus bouwwerk fabriceert met de overblijfselen van een school doet dit in de stad gevoelens herleven die lang begraven waren. Mysterieus, ontroerend en meeslepend. Op vrijdag 15 april, aanvang 20:30 uur, te zien bij Corrosia, meer info en tickets via www.corrosia.nl.

En vooruitblikkend: Corrosia is heel blij om na alle pandemische toestanden de deuren weer te kunnen openen voor het aller leukste Almeerse kinderfestival van heel Nederland… 2turvenhoog. Binnen het festival is de voorstelling Vier van het Utrechtse dansgezelschap De Dansers op zaterdag 23 april te zien in Corrosia. Aanvang 15:00 uur. Drie performers maken een reis door de jaargetijden. Van de onderaardse stilte in de winter naar het wonder van nieuw leven in de lente; van zomerse vrijheid en verdwaasdheid naar herfstige romantiek en nostalgie. Vanuit de muziek, beweging en een decor dat keer op keer verandert, groeit een wonderlijk verhaal over vriendschap en verandering, afscheid nemen en terugkeren.

Voor alle informatie en het kopen van tickets kun je terecht op: www.corrosia.nl