ALMERE - Op 23 juni is het succesvolle duo Rundfunk (Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout) te zien in het Theater Kunstlinie Almere Flevoland met hun voorstelling Todesangstschrei. Na de succesvolle televisieserie ontving hun eerste voorstelling Wachstumsschmerzen een vloedgolf aan lovende recensies, ontstond er een ware run op de kaarten en wonnen ze de Neerlands Hoop 2018. Nu zijn de heren terug met hun tweede voorstelling Todesangstschrei waar inmiddels al meer dan 75.000 bezoekers naar toe zijn geweest.

Nadat je je door een jeugd vol dure fouten, zure nederlagen en gure afwijzingen heen hebt geworsteld en het eindelijk tijd is om op eigen benen te staan en van het leven te gaan genieten, ligt er een oude, smerige vriend op de loer die de rest van je leven naar je zal gluren en in je nek zal hijgen: de DOOD.

Je hebt het nest nog niet verlaten of je haren worden dunner, je spieren strammer en je zicht zwakker. De allesbeklemmende angst voor de dood en het wachten daarop is onvermijdelijk begonnen. En het enige dat zeker is, is dat -ie elke seconde dichterbij komt. Na Wachstumsschmerzen over de pijn van het opgroeien, storten de jongens van Rundfunk zich in Todesangstschrei op de nietsontziende ellende van de naderende dood. Lachen.

Kaarten voor Rundfunk in het Theater Kunstlinie Almere Flevoland zijn te koop via www.kunstlinie.nl


Recensiequotes:
‘Het maakt ook deze tweede show tot ijzersterk en spannend cabaret.’ - de Volkskrant (4 sterren)
‘Sublieme timing, naadloos samenspel en goed uitgedachte details.’ - Parool
‘Van de Velde en Van Kalmthout beheersen hun stijl tot in de puntjes’ - Trouw (4 sterren)
‘Rundfunk slaagt er (opnieuw) in het genre naar een hoger plan te tillen.’ - Theaterkrant
‘De voorstelling is opvallend scherp gesneden, de timing is perfect, het tempo moordend, de grapdichtheid hoog.’ - NRC (4 sterren)
‘De voorstelling barst van de geinig verrassingseffecten die voor flitsend vermaak zorgen.’ - Telegraaf (4 sterren)