ALMERE - In 2019 is Flevoland de gastprovincie voor de Nationale Viering Bevrijding. Speciaal voor deze viering maakt Theatergezelschap BonteHond de voorstelling VOLGENS MIJ die van woensdag 1 tot en met zaterdag 4 mei te zien zal zijn. De voorstelling speelt achtereenvolgens op verschillende locaties in Flevoland. Alleen op zondag 5 mei is er een spectaculair slotstuk in KAF (Almere) dat wordt opgevoerd voorafgaand aan het ontsteken van het bevrijdingsvuur.

Provincie Flevoland heeft Theatergezelschap BonteHond gevraagd een voorstelling te maken dat aansluit bij het thema ‘In vrijheid kiezen’. VOLGENS MIJ wordt een veelzijdige theaterserie van regisseur Judith Faas en geschreven door Sanne Schuhmacher, die eerder samenwerkten voor o.a. SCHOPPEN en ONDERWATER. Zangeres en singer-songwriter Sandra van Nieuwland (winnares Edison Pop Award en bekend van meerdere nummer 1-hits) maakt speciaal voor de voorstelling een titelsong.

Een theatrale Netflixserie over vrijheid en perspectief
VOLGENS MIJ is een theatervoorstelling, een dansperformance, een stand-upshow en een concert in de vorm van een theatrale Netflixserie. In elke aflevering zie je de wereld door de ogen van iemand anders. Je komt erachter wat diegene denkt voelt en ziet. En wie weet, als je door iemand anders ogen kijkt verandert jouw blik misschien wel mee.

Een man die lipstick draagt wordt nagekeken. Een man in een jurk gaat echt te ver. Dat kan veranderen. Niemand vindt het nu nog raar dat vrouwen broeken dragen maar vroeger kon dat echt niet. Een vrouw in een broek werd nagekeken. En een vrouw in een korte broek ging echt te ver.Wat eerst gek was, kan heel normaal worden. En wat eerst normaal was, kan je later gek gaan vinden. Je blik verandert en dat lijkt misschien gek maar dat is eigenlijk heel normaal.

VOLGENS MIJ speelt van 1 t/m 5 mei op verschillende locaties. Houd de website in de gaten voor de actuele speeldata en locaties: www.bontehond.net/voorstellingen/volgens-mij