ALMERE - Op maandag 5 februari om 12:00 uur ging de kaartverkoop voor SILO 8 van Theatergezelschap Vis à Vis van start. Nooit eerder verkocht het gezelschap in de eerste 24 uur meer dan 5.000 tickets.

ALMERE - SILO 8 trok in seizoen 2010/2011 meer dan 50.000 bezoekers en werd door zowel bezoekers als de pers bejubeld. Op veler verzoek brengt Vis à Vis in 2024 SILO 8 opnieuw op de planken.

SILO 8 is een zinderend theater spektakel vol humor, verrassing en ontroering. In deze voorstelling neemt de kracht van de herinnering het op tegen de harteloze efficiëntie maatschappij.

We nemen een kijkje in het jaar 2060, waar niemand veilig is in het verzorgingstehuis van de toekomst 'SILO 8'. Met de Memory-delete machine wist dr. Wolff de herinneringen van de ouderen. Haar motto luidt: "de afwezigheid van herinneringen, betekent een toename van levensgeluk en dus een rustige, oude dag."

Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De bewoners van SILO 8 blijken veerkrachtiger dan gedacht en verzetten zich op inventieve wijze tegen de naderende onwetendheid.

SILO 8 is van 30 mei t/m 30 juni 2024 te zien aan het Almeerderstrand. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.visavis.nl.