ALMERE - Arthur en Wilma zijn van die Nederlanders die het níet redden. Hun leven is eigenlijk gewoon een puinhoop omringd door hulpverleners. Sociaal Kapitaal zie je zaterdag 23 maart in Corrosia!

Nederland is een prachtland. Het land van de kansen. Waar niemand in de goot hoeft te belanden als je een beetje je best doet, toch? Dat is niet het geval bij Arthur en Wilma. Ze hebben er een zootje van gemaakt: openstaande rekeningen, ongeopende post en een baby op komst terwijl hun zoon Jordy een uithuisplaatsing boven het hoofd hangt. Ze zijn in beeld bij alle hulpinstanties. Dus nu komt het goed - hopen zij. Hulpverleners Guusje en Jan-Willem geloven beiden in hun taak én in zichzelf. Hoe ver kunnen en willen zij gaan om Arthur en Wilma te helpen?

Keerzijde
Na Superkapitalisten bekijken de jonge theatermakers Eva Marie de Waal en Sieger Sloot nu de andere kant van de neoliberale medaille. Sociaal Kapitaal is een geestige, onthutsende en actuele voorstelling over de keerzijde van de Nederlandse verzorgingsstaat, die ze niet alleen samen maakten, maar ook samen spelen. Regie: Liliane Brakema.

Mugmetdevuurvliegen
Onder de noemer ‘Mugmetdevuurvliegen’ begeleidt Mugmetdegoudentand een aantal aan de groep verwante jonge acteurs, schrijvers en regisseurs. Het gezelschap gaat graag de dialoog aan met jonge makers. Op deze manier verrijkt de Mug zichzelf, maar draagt ook eigen kennis en ervaring over op een jongere generatie. Na het succesvolle Superkapitalisten is dit de tweede productie van theatermakers Eva Marie de Waal en Sieger Sloot bij Mugmetdevuurvliegen.

Na afloop: Ontmoet de makers!

Zaterdag 23 maart 2019 Vanaf 20:30 tot en met 22:00
Corrosia Theater, Expo & Film
Markt 43
1354 AP Almere

www.cultureelcentrumcorrosia.nl/