ALMERE – Het weekend van vrijdag 28 tot en met zondag 30 september staat Almere Centrum in het teken van het Theater & Muziek Festival. Het hele weekend staan er bijzondere theatervoorstellingen en straatacts op het programma. Het is ook het weekend van de Popronde Almere met optredens van aanstormend muziektalent. Daarnaast kunnen liefhebbers van vinyl hun hart ophalen op de platenmarkt en larpers zich uitleven tijdens de Fantasy Parade. Een drijf-in bioscoop en de Passagedag met gezellige kraampjes en activiteiten maken dit een niet te missen weekend.

Drijf-in bioscoop - Vrijdag 28 september
Vrijdagavond wordt de eerste Drijf-in bioscoop van Almere georganiseerd. Filmliefhebbers kunnen met hun bootje aanmeren bij één van de steigers bij de Esplanade en vanaf het water genieten van een romantische film. Deze wordt vertoond op een groot scherm van 7 bij 4 meter. Wie geen bootje heeft kan een eigen stoel meenemen of, als er nog plek is, op één van de aanwezige strandstoelen plaatsnemen. De film begint om 20.30. De horeca gaat om 19.30 open en verkoopt Amerikaanse snacks en drankjes.

Theateracts – zaterdag 29 september
Het winkelend publiek wordt de hele dag getrakteerd op straattheater. Zo staan acts als Circus Snor, de Mad Hatter, de Dierendraaimolen en de Spacecruisers op de programmering. Niet te missen is de Man van Staal-Steen-en-Kracht. Hij staat om 12.30, 14.00 en 15.50 uur op het Stationsplein waar hij een industrieel voertuig omtovert tot een toren van 10 meter hoog. De Heren van Bombarde laten op de Grote Markt graag hun bijzondere kanon uit 1815 zien. Dat is groot genoeg om een mens mee af te schieten. Nu maar hopen dat de tent ook groot genoeg is! Kinderen zullen dit onderdeel van het festival extra weten te waarderen. De overige acts staan van 10.00 tot 18.00 uur verspreid door het centrum.

Popronde - zaterdag 29 september
Almere Centrum wordt weer overspoeld met muziektalent vanuit heel Nederland. Op 14 verschillende locaties waaronder Kunstlinie Almere Flevoland, Hi-Fi Klubben, Café op 2, Barista Café, the Black Cockatoo en Groot Wild kunnen bezoekers deze talenten gratis ontdekken. De optredens beginnen om 12.00 uur in de Nieuwe Bibliotheek, waar Dan Hair and the Extensions de aftrap van de Popronde verzorgen. De optredens zullen tot 03.00 uur doorgaan.

Passagedag - zaterdag 29 september
De bijzondere winkels in de Passages stallen deze dag hun waar uit op een gezellige markt met kraampjes. Er zijn allerlei leuke hebbedingetjes en lekkernijen te koop en er kan gerekend worden op leuke kortingen. Er zijn ook verschillende activiteiten waar bezoekers aan mee kunnen doen. Ze kunnen bijvoorbeeld hun hand laten lezen of tarotkaartjes laten leggen en lekkere hapjes proeven. Er is ook live muziek en straatartiesten zorgen de hele dag voor vermaak. De Passagedag duurt van 12.00 tot 17.00 uur.

Theater Gajes - zaterdag 29 september
Op de Esplanade kunnen bezoekers gratis genieten van de spectaculaire nieuwe buitenvoorstelling van Theater Gajes. Alles draait om de held Odysseus die na zijn succes bij de strijd om Troje huiswaarts keert. Het lot bepaalt dat hij pas na jaren zwervend over de wateren, berooid weer bij zijn vrouw Penelope aankomt. De voorstelling begint om 20.15 uur en duurt tot ongeveer 21.45 uur.

Platenmarkt - zaterdag 29 september
Fans van de heerlijke krakende geluiden van muziek op vinyl zijn op de platenmarkt aan het juiste adres. Tijdens deze markt, georganiseerd door Variaworld, kunnen ze eindeloos struinen langs diverse kramen en snuffelen in de vele platenbakken of klassieke lp’s, singles en cd´s scoren. De platenmarkt vindt plaats in de Schutterstraat van 10.00 – 17.00 uur.

Fantasy Parade – zondag 30 september
Het belooft een bonte vertoning te worden. Op zondag kunnen larpers verkleed als hun favoriete character meedoen aan de Fantasy Parade. Larp staat voor ‘Live Action Role Play’, improvisatietoneel zonder script waarbij mensen vaak de meest bijzondere kostuums en accessoires combineren. De stoet verzamelt op het Forum om 13.00 uur. Wie mee wil lopen kan zich vanaf 12.00 uur melden in de Zadelmakerstraat. De parade eindigt in de Passages waar die dag ook van alles te beleven valt.