ALMERE - In het weekend van 20 en 21 april gaat het terrassenseizoen weer van start in Almere Centrum. Speciaal voor deze gelegenheid staat er een levendig weekend vol muziek, mode, dans en cultuur op het programma.

Live muziek

Op zaterdag en zondag kunnen bezoekers van Almere Centrum genieten van live muziek en optredens. Van 12.00 uur tot 17.00 uur treden er op diverse terrassen aan onder andere de Grote Markt, het Belfort, de Esplanade en het Stationsplein artiesten en acts met een afwisselend repertoire op. Er zijn ook verschillende straatartiesten die het winkelend publiek verrassen met optredens.

Duurzame modeshow

Om 14.00 start op het Stationsplein een bijzondere modeshow. Ontwerpster Mia Stik, van ontwerpatelier MiJa in broedplaats de Steiger, laat met 20 modellen de meest uiteenlopende circulaire mode zien. De catwalk loopt vanaf het Stationsplein door de Stationstraat.

City Terminal Market

De Citadel wordt deze dag omgetoverd tot een unieke markt. Hier kunnen sneakerliefhebbers en adepten dan de urban straatcultuur hun hart ophalen. Er is een scala aan sneakers, kleding en meer te koop. Ook bijzondere en zeldzame sneakers zijn er te vinden en eigen sneakers kunnen worden geruild. De kramen en de randprogrammering met muziek zijn zorgvuldig geselecteerd door kledingwinkel OKO Maison, Now’s The Time en lifestylemerk Based Universe.

Openluchtbioscoop

Culturele hotspot Now’s The Time nodigt het publiek uit om ’s avonds van 20.00 tot 23.00 uur te komen genieten van een openluchtbioscoop op het Belfort. Ze hebben filmcurator Jordan gevraagd om een bijzondere of spraakmakende film te selecteren. Jordan organiseert vaker filmavonden bij Now’s the Time onder de noemer NTT&Friends.

Voetjes van de vloer

Verschillende dansscholen laten op zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur hun beste moves zien. Wie zelf de heupen los wil gooien moet om 14.00 op de Grote Markt zijn. Dansschool U Can Dance nodigt iedereen uit mee te doen met een spetterende Salsasessie.