ALMERE - Deze nazomer speelt Theatergroep Suburbia 'nu', een nieuwe locatievoorstelling in Almere Stad. De talentvolle theatermaker en acteur Simon Heijmans maakt speciaal voor Suburbia deze "ultieme rouwshow en feestmoment ineen". Omdat het nu weer mag.

De komende jaren haalt Suburbia jonge en talentvolle theatermakers naar Almere om voorstellingen te maken op bijzondere locaties en in het theater. De eerste aan wie Suburbia het podium geeft is theatermaker, acteur en multitalent Simon Heijmans.

In Almere was Simon eerder te zien als acteur in de succesvolle Suburbia voorstelling 'Er was eens een pretpark'. Daarnaast is Simon de maker van en acteur in onder andere de 5-sterren voorstellingen 'Voor altijd duurt een jaar' en 'De zachte kracht'. Simon won met zijn podcast 'De brand in het landhuis' (NTR/Radio1) de Dutch Podcast Award 2019 en een DirectorsNL Award.

De eerste voorstelling die hij voor Suburbia maakt, is 'nu', een feestelijke locatievoorstelling en toegankelijke trip voor iedereen over de actuele stand van ons leven:

Een stadsplein in Almere. Een wijds beeld. Een ontmoeting van drie mensen. Op zoek naar woorden om te vatten wat we hebben meegemaakt en te vangen wat nog komt. Taal op de tast, om zich heen grijpend als een virus, troostend als een oude moeder. En dans. Dans omdat het mag.
'Nu' is theater dat gaat over nu en niet over gisteren. Nu is midden in de stad. Met gesprekken over wat nu is. Altijd in beweging. Altijd nu. Nooit af.

Tekst en regie: Simon Heijmans, spel: Simon Heijmans, Yara Alink, Ayrton Fraenk, decor- en kostuumontwerp: Nicky Nina de Jong.

De locatievoorstelling 'nu' is te zien van 1 tot en met 19 september. De première is 5 september. De kaartverkoop opent 1 juli. Binnenkort wordt de speellocatie in Almere Stad bekend gemaakt. Meer informatie op de website van Suburbia: www.theatergroepsuburbia.nl/voorstelling/nu.