ALMERE - Op donderdagmiddag 16 mei gaat het programma OrgelPLUS van start in Goede Rede, Almere Haven. De stichting Goede Rede Concerten organiseert een speciaal orgelprogramma omdat zowel het gebouw als het Goede Rede orgel 40 jaar bestaan!

OrgelPLUS bestaat uit een serie mooie en gevarieerde concerten van 16 mei t/m 19 oktober 2019! Met namen uit Flevoland waaronder Han Siertsema en het Apollo Ensemble, grote namen als Ton Koopman, maar ook jonge sterren als Matthias Havinga en Laurens de Man. En het orgel meestal in combinatie met een ander instrument, met zang of in orkest. Vandaar de naam OrgelPLUS.

Daarnaast is er op zondagmiddag 8 september (tijdens het Almere Havenfestival) vrije inloop voor het publiek en is er orgelspel door diverse organisten van vroeger en nu te horen. Op zaterdag 14 september op Open Monumentendag wordt er ook officieel aandacht besteed aan het jubileum met expositie en muzikaal programma. Hoogtepunt is de uitvoering van een nieuw orgelwerk met de titel ‘Goede Rede suite’, in opdracht gecomponeerd door de Almeerder Dick Klomp.

Meer informatie staat op www.goederedeconcerten.nl of bel 06-80140467