ALMERE - Stad & Natuur heeft deze kerstvakantie weer twee speurtochten uitgezet. Je hoeft dus niet de hele kerstvakantie binnen te zitten.

Doe laarzen aan, een muts op je hoofd, sjaal om en je lekkere winterjas aan. En ga met Baron Vos speuren op stadslandgoed de Kemphaan. Of zoek de Winterse Wollen Wanten in het Vroege Vogelbos.

Winterse wollen wanten wandeling
Heb jij ze al zien hangen? Wat raar! Wanten die in de bomen hangen in het Vroege Vogelbos? Wat is er aan de hand? Stad & Natuur heeft weer de jaarlijkse Winterse Wollen Wanten Wandeling uitgezet. De wanten in het bos geven de route van ca. 2km aan, bij sommige wanten hoort een opdracht. Te doen met het hele gezin, de kleinste kinderen zoeken de wanten, de oudere kinderen kunnen een woord bij elkaar puzzelen met de opdrachten. Dus in de kerstvakantie lekker naar buiten!

Baron Vos

Baron Vos is weer neergestreken op de Kemphaan. Hij zit er zelf warmpjes in zijn luxe ingerichte hol deze winter. Jullie mensen maken er ook een gezellige boel van met kerst, oud en nieuw en de winterpret: schaatsen en sleeën! Maar wat doen de dieren uit het bos eigenlijk deze winter? Kunnen zij nog eten vinden in het bos of kiezen zij er voor om een winterslaap te houden? Leven zij misschien gewoon door of verlaten zij ons kikkerlandje voor warmere oorden? Doe de speurtocht, leer alles over de dieren op de Kemphaan en kraak de code voor de schat!

Vaste speurtochten
Daarnaast zijn er nog een aantal speurtochten die het hele jaar door gedaan kunnen worden bij Stad & Natuur. Zoals Vinny het Varken op de Kinderboerderijen Den Uylpark en de Beestenbende en de speurtocht in het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders.

Download

Je kunt de speurtochten bestellen voor € 1,00 via de winkel op www.stadennatuur.nl en je krijgt ze dan direct als download in je mail. Hier vind je ook de openingstijden van de diverse locaties van Stad & Natuur tijdens de kerstvakantie, Baron Vos en de Winterse Wollen Wanten Wandeling kun je ook doen als de gebouwen gesloten zijn.