ALMERE - Sandra van Nieuwland lanceert single ‘Thirsty Dolphins’ die ze speciaal voor de theatervoorstelling VOLGENS MIJ van Theatergezelschap BonteHond maakte. Het nummer is de theme song van de Netflix-achtige voorstelling over vrijheid en perspectief die ter ere van de Nationale Viering van de Bevrijding gemaakt is. Van Nieuwland speelt mee in de voorstelling en voert verschillende versies van het nummer live op.

Regisseur Judith Faas vroeg Van Nieuwland om speciaal voor de theatrale Netflix-serie VOLGENS MIJ een theme song te schrijven die tijdens de voorstelling op verschillende momenten te horen is. Er is zo positief op het nummer gereageerd dat Van Nieuwland heeft besloten het nummer uit te brengen. Faas reageerde hier enthousiast op: “De reacties zijn zo positief, dat we het jammer zouden vinden als Thirsty Dolphins na 5 mei niet meer te beluisteren is.” Nieuwsgierig geworden? Een deel van het nummer is al te beluisteren in de teaser van de voorstelling, die eerder deze maand werd gelanceerd door BonteHond.

Over Sandra van Nieuwland
Sandra van Nieuwland brak door nadat ze meedeed aan The Voice of Holland en heeft sindsdien grote hits gescoord met nummers als More, Keep Your Head Up en Hunter. Daarnaast won ze een Edison Pop Award met het album Banging On The Doors Of Love. Onlangs bracht van Nieuwland haar nieuwe album Human Alien uit.

Kom kijken en luisteren naar “Thirsty Dolphins” tijdens VOLGENS MIJ
De voorstelling VOLGENS MIJ is op 1, 2 en 4 mei te zien in verschillende theaters in Flevoland en wordt gratis aangeboden door de Provincie Flevoland ter ere van de Nationale Viering van de Bevrijding. Tijdens de voorstelling zal het nummer Thirsty Dolphins voor het eerst live te horen zijn.

SPEELLIJST
- DI 30 APR BESLOTEN Theater ’t Voorhuys, Emmeloord
- WO 1 MEI 16:00 & 19:30 Theater ’t Voorhuys, Emmeloord
- DO 2 MEI UITVERKOCHT Agora, Lelystad
- ZA 4 MEI 14:00 De Meerpaal, Dronten
- ZO 5 MEI BESLOTEN Kunstlinie Almere Flevoland, Almere

www.bontehond.net | www.sandravannieuwland.com

CONCEPT & REGIE: Judith Faas
SPEL: Melvin Aroma, Anne Fé de Boer, Roann Postma, Constantin Trommlitz, Emillio Valentien
TEKST: Sanne Schuhmacher
ARTISTIEK ADVIES: René Geerlings
THEME SONG: Sandra van Nieuwland en Len van de Laak
REGIEASSISTENTIE: Millie Lijbers
PRODUCTIE: Judith Oostrom
TECHNIEK: Jaap Schledorn en Erik van Zoelen

PARTNERS: Provincie Flevoland, Nationaal Comité 4 en 5 mei, Kunstlinie Almere Flevoland, Theater ’t Voorhuys, Agora, De Meerpaal, Artifex, Stichting Theater Na de Dam

BonteHond
maakt beeldend en fysiek theater voor alle leeftijden in theaters en op andere spannende plekken. Vanuit Almere toert het jeugdtheatergezelschap langs theaters, festivals, scholen en bijzondere (buiten)locaties door Nederland, België en steeds vaker daarbuiten. Met publiekswerking en de eigen educatieve leerlijn KIDD bereikt BonteHond ook mensen die niet gauw met kunst & cultuur in aanraking komen.