ALMERE- Op zondag 8 september organiseert Stad & Natuur voor de derde keer ‘Festival Rolling Nature’ op Stadslandgoed De Kemphaan. Het thema is deze keer 'Van Almeerse bodem'. Het natuur- en cultuurfestival is bestemd voor iedereen – van 0 tot 100 - met een groen hart en een frisse neus. Op 8 september van 12-16 uur voel en beleef je de veelzijdigheid van Stadslandgoed De Kemphaan!


Rollende activiteiten

Festival Rolling Nature De Kemphaan is gebaseerd op de populaire Foodtruck Festivals, maar het ingrediënt is natuur in plaats van food. Als bezoeker kun je aan de slag met diverse zeer uiteenlopende activiteiten, zoveel mogelijk van Almeerse bodem. Zo kun je meedoen met workshops bij de trucks/bussen van Oerz, de Stad en Natuur bus, de Kunstbus van KLEURinCULTUUR en de fotobus van Say Kaas. Daarnaast komt Almere Meet Water met de watertransformator waarbij je waterproefjes kunt doen. Je kunt rollen over het water in de opblaasbare ballen van SEC Survival of meedoen aan hun hindernissenparcours. Plantage Nieuwland is aanwezig met de verkoop van producten en knutselen met natuurlijke materialen. Op cultureel gebied is er een heuse Bellenblaasfiets, waarmee jij de mooiste en grootste bellen produceert. Of fiets op de spinning Sofa, terwijl iemand anders uitrust op de bank! Ook kun je meedoen met Fiets je schilderij, al fietsend stuur je de kwasten aan op het witte doek. Dubbel-Op zorgt voor een hapje en een drankje, zodat je niet hoeft om te rollen van de honger!

NK Cross

Dit jaar valt Rolling Nature samen met de NK Cross Triathlon en de Open Series Cross Triathlon. De wisselzone voor de onderdelen mountainbike en rennen grenst aan het festivalterrein. Dus je kunt ook mooi de deelnemers van de Cross aanmoedigen terwijl je Rolling Nature bezoekt. Hoe rollend wil je het hebben!

De toegang en veel activiteiten zijn gratis, voor specifieke activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd van 1 of 2 strippen. De strippenkaart van Stad & Natuur is deze dag te koop, je koopt 5 strippen voor € 6,00. Losse strippen kosten € 1,50.


Festival Rolling Nature is een jaarlijks terugkerend natuurevenement op Stadslandgoed de Kemphaan, rondom het gebouw van Stad & Natuur, Kemphaanstraat 1.