ALMERE - De repetities voor de voorstelling Mamma Medea zijn gestart. Het meeslepende toneelstuk van Tom Lanoye wordt gespeeld door onder anderen Charlie Chan Dagelet, Stefan Rokebrand en Mike Libanon en wordt geregisseerd door Olivier Diepenhorst. Theatergroep Suburbia staat klaar om de voorstelling te spelen, desnoods onder beperkende voorwaarden.

Het verhaal van Medea kent een onvermijdelijke en afschuwelijke ontknoping die iedereen kent. Maar hoe is zij tot die daad gekomen?

Medea verraadt haar familie en laat haar warme vaderland achter voor haar grote liefde Jason. In het kille, noordelijke Korinthe wordt zij echter niet geaccepteerd en voelt ze zich een outcast. Na de geboorte van hun kinderen is hun geluk van korte duur. De liefde van Jason droogt op en hij verlaat haar voor een ander. Medea ziet geen andere uitweg meer en verbindt de ultieme consequentie aan Jasons verraad.

Mamma Medea is geschreven in een prachtige taal en gaat over zoveel meer dan die ene gruwelijke daad. Tom Lanoye laat in Mamma Medea een hedendaags relatiedrama clashen op een Griekse tragedie, een eigenzinnige mix van mythisch en modern. Regisseur Olivier Diepenhorst brengt in zijn kenmerkende energieke en warmbloedige regiestijl de verschillende personages tot leven.

Theatergroep Suburbia gaat Mamma Medea spelen, desnoods bij een beperkte openstelling van het theater. De landelijke theatertournee is gepland van 25 februari tot en met 22 april 2022. De première is 4 maart 2022 in Kunstlinie in Almere.

Tekst: Tom Lanoye | Regie: Olivier Diepenhorst | Spel: Charlie Chan Dagelet, Stefan Rokebrand, Mike Libanon, Bart Bijnens, Damaris de Jong, Rosa Kreulen | Decorontwerp: Bart van Merode | Kostuumontwerp: Vita Mees, Nola van Timmeren | Lichtontwerp: Yuri Schreuders | Geluidsontwerp: Mark van Bruggen.

Meer informatie over de voorstelling, de volledige speellijst van de theatertournee en kaartverkoop via www.theatergroepsuburbia.nl/voorstelling/mamma-medea.