ALMERE - Goede Rede Concerten is verheugd dat Ralph van Raat op vrijdagavond 13 oktober optreedt in Almere. Hij brengt een aantrekkelijk en gevarieerd virtuoos soloprogramma vol ‘crosslinks’. Met prachtige stukken van o.a. Ravel, Bartók, Rzewski. En enkele gerelateerde werken van de in 2021 overleden Amerikaanse jazzpianist Chick Corea.


Als tiener was Ralph van Raat zo onder de indruk van de muziek van Chick Corea, dat hij met hem ging corresponderen. Ook had hij enkele ontmoetingen met de wereldberoemde Amerikaanse jazzpianist. Vaak hadden ze het dan over de helden van de twintigste eeuw, zoals Bartók, Berg en Stravinsky. Componisten van wie Chick Corea in zijn jonge jaren zelf ook geregeld werken speelde. Na het overlijden van Corea, die eveneens een veelgevraagd klassiek componist was, ontdekte Van Raat bij toeval enkele composities voor piano waarbij Corea zich duidelijk door deze ‘helden’ had laten inspireren. Tijdens zijn optreden laat Van Raat het publiek graag kennismaken met deze muziek. Een verrassende ode aan Chick Corea! Vooraf van 19.00-19.30 uur geeft Ralph een inleiding, om 20 uur begint het concert.

Ralph van Raat
Ralph van Raat is pianist en musicoloog. Als solist speelde hij met onder andere het Koninklijk Concertgebouw Orkest, de Los Angeles Philharmonic en de BBC Symphony Orchestra. Van Raat heeft een groot aantal internationaal succesvolle cd’s op de markt gebracht.

Voor het reserveren van kaartjes en meer informatie verwijzen we naar www.goederedeconcerten.nl of 06-80140467.