ALMERE - Jaarlijks ontvangt Corrosia Theater, Expo & Film de makers van Het Volksoperahuis in Almere Haven. Dat is altijd een feest want Het Volksoperahuis kent een grote groep trouwe fans in Almere en daar zijn ze trots op!


Op zaterdag 7 oktober spelen ze I.N.D.O, een voorstelling over identiteit, in het oudste theater van Almere: Corrosia! Aanvang 20 uur.

Hofmeister op zoek naar zijn Indonesische roots

Na het overlijden van zijn vader vindt Jef Hofmeister, componist en schrijver van Het Volksoperahuis, bij het opruimen een button met de tekst I.N.D.O.: In Nederland Door Omstandigheden. Hij is stom verbaasd. Niet vrijwillig in Nederland, maar ‘door omstandigheden’.

Hofmeister herinnert zijn vader als goed geïntegreerd en helemaal ‘thuis’ in Nederland. Maar waarom had hij dan deze button bewaard?

Het riep meteen de vraag bij hem op: had zijn vader zich al die jaren wel ‘thuis’ gevoeld in Nederland? Of was hij zijn hele leven gekweld door heimwee en een gevoel van ontworteling? Het dwingt Jef om na te denken over zijn eigen Indische afkomst, iets dat hij nooit eerder in twijfel had getrokken, maar dat onvermijdelijk was geworden door de aanwezigheid van een controversiële politicus als Geert Wilders, alweer 25 jaar in de Tweede Kamer. Hij begon zich af te vragen: hoe ziet deze Indo zichzelf eigenlijk? En hoeveel Wilders schuilt er in Hofmeister?

Samen met actrice Rixt Leddy neemt Hofmeister het publiek mee in de gedachten en gevoelens van mensen die hun geboorteland hebben verlaten om in het koude, natte Nederland te bewijzen dat ze het Nederlanderschap waard zijn. Een voorstelling vol humor met live muzikale begeleiding van Kim Soepnel op contrabas, David van Aalderen op marimba en viool, en Eva Skeete McLeed op percussie.

Muziektheatergezelschap Het Volksoperahuis werd in 2000 opgericht door liedschrijver/componist Jef Hofmeister en acteur/regisseur Kees Scholten. Hun ‘volksopera’s’ zijn muziektheatervoorstellingen waarmee ze actuele maatschappelijke thema's op een toegankelijke en humoristische manier aansnijden.

Kaarten koop je online via www.corrosia.nl of vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling aan de kassa van Corrosia.