ALMERE - Het lovend ontvangen relatiedrama EX van Suburbia zal dit najaar voor het eerst te zien in de Nederlandse theaters. Wat doe je als je ex opeens voor de deur staat? De rollen van de man, de vrouw en zijn ex worden gespeeld door Ali-Ben Horsting, Hanne Arendzen en Alejandra Theus. De voorstelling is te zien vanaf 15 september.

Suburbia speelde EX eerder, in de zomer van 2022, op locatie in Almere. De voorstelling werd lovend ontvangen door het publiek en de pers: "Heerlijk avondje toptoneel" (Parool), "EX fileert het moderne gezinsleven tot op het bot (Telegraaf ★★★★), "Ademloos naar gekeken" (Volkskrant ★★★★), "Omverblazend acteervuurwerk" (NRC ★★★★).

Architect Daniel en arts Sybille zijn voor de buitenwereld het perfecte gezin. Maar als werkende jonge ouders houden ze met moeite alle ballen in de lucht en de frustratie knaagt aan hun huwelijk. Dan verschijnt Franziska, de ex-vriendin van Daniel. Tijdens een lange nacht komt onverwerkt verlies naar boven en wordt het ideaalbeeld van het moderne gezinsleven aan diggelen geslagen.

Toneelschrijver Marius von Mayenburg (Schaubühne Berlin) vertelt in EX het verhaal van een man en twee vrouwen die vechten voor hun geluk, maar vastlopen in een maatschappij die steeds meer ingrijpt in hun persoonlijke levens.

Von Mayenburg schreef en regisseerde EX in 2021 op uitnodiging van het Zweedse Rikstheater. Buiten Zweden was de voorstelling voor het eerst te zien in Nederland, op locatie bij Theatergroep Suburbia. Dit najaar is de voorstelling voor het eerst te zien in het theater, tijdens een tournee van 15 september tot en met 13 oktober 2023. De première is zaterdag 23 september in Kunstlinie, Almere.

Meer informatie over de voorstelling en de speellijst op de website van Suburbia:

www.suburbia.nl

.