ALMERE - Goede Rede Concerten viert tussen 28 maart en 7 april International Piano Day met maar liefst zes concerten in Goede Rede en Kunstlinie. Het programma is verrassend en gevarieerd, met pianosolo’s, een pianoduo en een carillonbespeling.

Carillonbespeling en drie miniconcerten


De Almeerse Piano Days starten donderdag 28 maart – dé internationale dag van de piano – met een bijzonder middagprogramma in Goede Rede. Er zijn drie kleine concerten met als thema ‘dansen’, voorafgegaan door een carillonbespeling. Pianist Wim te Groen trapt af met een mix van dansen en volksmuziek. Om 15 uur speelt hij een deel van de Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Ten slotte neemt om 16 uur het duo Ida Wildvank en Felix Justin plaats achter de piano. Samen brengen zij enkele Slavische dansen ten gehore. Elk concert duurt een uur. Er is een passe-partout verkrijgbaar voor alle drie de concerten, maar de concerten zijn ook afzonderlijk te boeken.

‘Artist in Residence’ Laurens de Man

Zaterdag 30 maart om 15.30 uur is het de beurt aan Laurens de Man. Deze virtuoze pianist is dit jaar ‘Artist in Residence’ bij Goede Rede Concerten. Ter ere van Piano Day speelt hij ‘Via Crucis’, een van de laatste werken van Franz Liszt. Dit is een bijzonder werk voor gemengd koor, solisten en orgel of piano. Met kamerkoor Vocaliber en solisten Coert van den Berg en Dorien Lievers.

Meesterpianist Willem Brons

Zaterdag 6 april om 20 uur gaat het programma verder met meesterpianist Willem Brons. In het jaarlijkse benefietconcert van Rotary New Town Almere geeft hij een solorecital met werk van verschillende grote componisten. In het voorprogramma een optreden van jonge talenten. De opbrengst is bestemd voor Stichting Muziektalent Almere.

Jong talent Mattias Spee


Op zondag 7 april sluit jong pianotalent Mattias Spee het programma af. Om 15 uur speelt hij in Kunstlinie een gevarieerd programma met muziek van onder meer Chopin, Poulenc, Scriabin en een eigen compositie.

Meer info en reserveren kan via www.goederedeconcerten.nl.