ALMERE - Het paard speelt een grote rol in de menselijke geschiedenis. Als transportmiddel, maar ook als statussymbool, militaire macht, werkkracht én als vriend en toeverlaat. Sommige culturen aanbaden het paard zelfs als heilig dier. Tijdens het jaarlijkse paardenevenement Horse & Outdoor op 22 juli op Stadslandgoed de Kemphaan kunt u die bijzondere status van het paard zelf ervaren. Stad & Natuur Almere toont namelijk de veelzijdigheid van het paard in alle aspecten. U hoeft geen paardenliefhebber te zijn om te genieten van diverse paardensportdemonstraties én de kracht, schoonheid en gratie van het edele dier.

Paarden, indianen en spectaculaire shows
Stadslandgoed de Kemphaan staat deze hele zomer in het teken staat van de indianen en dus besteedt Horse & Outdoor dit jaar speciale aandacht voor de rol van het paard in Amerika. Horse & Outdoor bevat dan ook spectaculaire shows waarin het verhaal van de indianen en hun paarden wordt verteld. Er zijn shows over de komst van paarden in Amerika, demonstraties waarin de behendigheid van paarden wordt getoond, er zijn heuse jaagdemonstraties, vrijheidsdressuur-optredens, er is een indianenshow en er zijn leuke workshops. U kunt leren ringsteken en u of uw kinderen kunnen op de foto met uw favoriete paard. Voor stoere jongens en meisjes is er zelfs een mechanische rodeostier! Ook kunt u huifkartochten maken. Kortom: er is voor ieder wat wils tijdens deze veelzijdige en spectaculaire paardendag.

Programma en prijzen
Het programma begint om 12.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Toegang tot Horse & Outdoor is gratis. Voor sommige activiteiten en workshops wordt een kleine bijdrage gevraagd. Strippenkaarten voor deze activiteiten en workshops zijn te koop bij de kassa.

Meer weten?
Kijk op de website van Stad & Natuur of Facebook voor actuele informatie over Horse & Outdoor én de vele activiteiten die deze indianenzomer plaatsvinden (www.stadennatuur.nl).