ALMERE - Om precies te zijn op 12, 17 en 20 november kunnen liefhebbers van oude muziek genieten van middeleeuwse, renaissance en barokmuziek. Een hele verzameling instrumenten trekt voorbij op het concertpodium van Goede Rede Concerten, zoals blokfluit, luit, cornetto, vedel en de renaissance gamba. Maar er is ook polyfonie te beluisteren, meerstemmige zang rondom een speciale muziekstandaard.

12 november, 20.00 uur: Ensemble Corona – Vive Le Roy

Ensemble Corona bestaat in 2021 twintig jaar! Dat wordt gevierd met het jubileumprogramma VIVE LE ROY! met werk van twee componisten die dit jaar worden herdacht: Josquin des Prez, 500 jaar geleden overleden (1521) en Michael Praetorius, 450 jaar geleden geboren (1571). Het ensemble is voor dit programma uitgebreid met een zanger en een trombonist.

17 november, 20.00 uur: Aventure Ensemble- Reynaert
Aventure is een ensemble voor laatmiddeleeuwse muziek en vertelt van de sluwe en slimme Reynaert, steeds een inspiratie voor verhalen en liederen. Voor groot vermaak, ook al in de middeleeuwen. Klassieke muziek in combinatie met een verhaal in de serie Muziek+.

20 november, 20.00 uur: Ensemble Hermes – 500 jaar Josquin
In 2021 is het 500 jaar geleden dat Josquin des Prez overleed. Zonder overdrijving kan hij de ‘Mozart’ van de polyfonie, meerstemmige zang, worden genoemd. Zijn meesterschap werd alom geroemd en nagevolgd. Hij reisde langs vele hoven in Europa en genoot een enorme bekendheid al tijdens zijn leven. Hij is een van de weinige componisten uit de geschiedenis waarbij het noemen van zijn voornaam volstaat. Als hoofdwerk zingt het ensemble Hermes het beroemde motet ‘Miserere’.

Meer info en reserveren kan via www.goederedeconcerten.nl, of bel 06-80140467.