ALMERE - Elk jaar kiest Goede Rede Concerten een ‘Artist in Residence’. In 2024 is dat pianist en organist Laurens de Man. Hij is dit jaar regelmatig in Almere te horen, zaterdag 27 januari speelt hij samen met acteur/pianist Lucas van der Vegt het openingsconcert. Deze week is bekend geworden dat Laurens de winnaar is van de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs, de meest prestigieuze erkenning voor een musicus in de klassieke muziek.

De commissie van de Muziekprijs over Laurens de Man:
“Als Laurens de Man achter het orgel plaatsneemt, ontstaat een energiek optreden met verrassend goed doordachte samenstelling van het programma en eigenzinnige presentatie. De commissie is onder de indruk van zijn intelligente virtuositeit en zijn persoonlijke, vindingrijke gebruik van kleuren in uitgesproken klankregistraties, in zijn uitvoering van zowel bekend als onbekend repertoire.”

Onder de titel ‘Vertellingen!’ klinken de 27e drie vormen van meeslepende programmamuziek. Het genre ‘Programmamuziek’ ontstond in de 19e eeuw. Het is muziek die een verhaal in klanken vertelt. In dit Openingsconcert laten Laurens de Man en Lucas van der Vegt drie bijzondere composities in dit genre horen. Zoals de ‘Musicalische Vorstellung einiger biblischer Historien‘van Johann Kuhnau: zes sonates, die op plastische en haast komische wijze een Bijbelverhaal verklanken. Ook Schuberts ‘Divertissement à l’Hongroise’ komt aan bod. Een unieke kans om dit zeldzame genre in Almere te beleven!

Interessante wetenswaardigheden
Het Openingsconcert begint om 20.00 uur. Om 19.00 uur is er een inleiding van 30 minuten met interessante wetenswaardigheden over de muziek en de musici. Kom dus vooral een uurtje eerder naar Goede Rede.

Meer info en reserveren kan via www.goederedeconcerten.nl