ALMERE - Deze hele zomer staat Stad & Natuur op Stadslandgoed de Kemphaan in het teken van de oorspronkelijke inwoners van de Amerika’s: de indianen. Naast diverse indianenworkshops en een mooie tentoonstelling kun je meedoen aan spannende indianenactiviteiten. Doe mee, leef je in en beleef de zomer door indianenogen!

In harmonie met de natuur
De Amerikaanse indianen wisten het allang: als mens moeten we onze leefwereld niet uitbuiten, maar in harmonie leven met de natuur. En dat is precies wat Stad & Natuur Almere, de organisator van de indianenzomer, kleine en grote bewoners van Almere wil laten zien, voelen en beleven. De prachtige groene locatie van Stadslandgoed de Kemphaan is bij uitstek geschikt om je de hele zomer lang te verdiepen in de natuur, natuurbeleving en de indrukwekkende wereld van de indianen.

Indianententoonstelling
Op 26 juli 13.30 uur opent wethouder Hilde van Garderen de indianententoonstelling in het gebouw van Stad & Natuur aan de Kemphaanstraat 1. De tentoonstelling richt zich op de geschiedenis, het wereldbeeld, de spirituele wereld en het alledaagse leven van de indianen. Een leerzame en interactieve belevenis voor jong en oud! Daarnaast is er een speurtocht: hoe zou een indiaan op de Kemphaan kunnen overleven?

Krachtstokken, muziekinstrumenten, pijl en boog en dromenvangers
Om de indianencultuur echt te beleven kunnen kinderen en hun ouders meedoen aan diverse workshops. Denk aan het maken van krachtstokken, muziekinstrumenten, pijl en bogen en dromenvangers. Ook worden er workshops indianen-trommelen gegeven. Maar je kunt ook jouw unieke indianennaam vereeuwigen op een natuurbordje. Leuk, spannend en creatief!

Indianenzomerfestival
De indianenzomer op de Kemphaan wordt op 29 en 30 augustus afgesloten met een heus indianenzomerfestival! Wat er precies op het programma staat vind je op de website van Stad & Natuur, maar zoals je van ons gewend bent: theater, stokbroodje bakken en diverse workshops!

Meer weten?
Kijk op de website van Stad & Natuur of Facebook voor actuele informatie over de indianenzomer (www.stadennatuur.nl) of bestel toegangskaarten. De toegang tot de tentoonstelling en het indianenfestival is gratis, voor de workshops en sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Stad & Natuur laat Almeerders de natuur in en rond Almere beleven op een directe en toegankelijke manier. In opdracht van de gemeente Almere betrekt Stad & Natuur jong en oud bij de Almeerse blauwe en groene buitenruimte. Stad & Natuur beheert meerdere locaties verspreid over de stad; elk met een eigen karakter, functies en activiteiten, waar educatie, recreatie en meedoen in het groen centraal staan.