ALMERE - Een nieuwjaarsconcert op vrijdagavond 4 februari? Bij Goede Rede Concerten kan dat met rietkwintet Calefax! Het gezelschap met bezetting van hobo, klarinet, saxofoon, basklarinet en fagot stond oorspronkelijk gepland als nieuwjaarsconcert in januari. Dit ensemble van wereldklasse is de moeite van een herplaatsing op de muzikale agenda zeker waard, met hun programma getiteld ‘ Fantastische muziek’.

Het programma ‘Fantastische muziek’ start om 20.00 uur en is een fantasievol programma vol vormloze muziek. Geen sonates, rondo’s of variaties, maar gewoon prachtige, vrij muzikaal associërende muziek die de luisteraar van begin tot eind meesleept. Op het programma staan: Johann Sebastian Bach Fantasie & Fuga Franz Schubert Fantasie in f Henry Purcell Fantazias Manuel de Falla Fantasia Bætica

Calefax zijn de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet. Deze hechte formatie van vijf rietblazers deelt al 35 jaar hun grote passie. Daarmee inspireren zij jonge blazers die overal in de wereld in hun voetsporen treden. Het repertoire van Calefax bestaat uit eigen arrangementen en nieuwe composities, in opdracht geschreven. Kamermuziek uit vele eeuwen, van 1100 tot nu, wordt door hen zelf bewerkt voor de bezetting van hobo, klarinet, saxofoon, basklarinet en fagot. Componisten uit de hele wereld schrijven speciaal voor hen. Dankzij de talloze reizen en samenwerkingen met andere musici staat Calefax daarbij open voor invloeden uit de wereldmuziek, jazz en improvisatie.

Reserveren kan via www.goederedeconcerten.nl of bel naar 06-80140467.